Algklassides laulis ta kooris ja aastaid on tegelenud võistlustantsuga. Oma eksootilise välimuse on Arumets pärinud emalt, kes on rahvuselt pärslanna. Anis ammutab inspiratsiooni igapäevaelust, kõigest, mis meie ümber.

Ellusuhtumiselt tolerantne ja ütlemiselt otsekohene Anis leiab alati aega sõprade jaoks ja talle on väga oluline perekond. Ema kohvikus meeldib aeg-ajal kokkamisega katsetada.

Anise retseptid:

Esimene eelroog: Ceasari wrap

Vaja läheb:
jääsalat
tortillasid
kanafileed
tomatit
riivitud parmesani juustu
röstsaia
hapukoort
majoneesi
küüslaugusoola
balsamicot

Valmistamine:
Valmista wrapi kaste segades majoneesi, hapukoore ning maitsesta küüslaugusoola. Pese ja lõika tomat, kurk ja jääsalat. Rösti sai ning lõika kuubikuteks. Kata tortillad wrapi kastmega, eelnevalt kastmese segatud jääsalati, tomati, kurgi ja röstsaia kuubikutega. Kõige peale pane riivjuustu ja balsamicot ning keera wrap rulli. Enne serveerimist lõika wrapi otsad.

Teine eelroog: Borš

Vaja läheb:
peeti
kapsast
porgandit
punast sibulat
sealiha
kartulit
küüslauku
äädikat
suhkrut
soola
kuivatatud tilli
hapukoor

Valmistamine:
Prae sealiha õliga potis. Lisa pruunistunud sealihale hakitud sibul ning pruunista. Kui sibul on kuldpruun, lisa potti hakitud porgand ning prae segu mõni minut. Kalla potti vett nii, et kolmveerand potti oleks täidetud. Lisa supile riivitud peeti ja hakitud kapsas. Kui kapsas on peaaegu pehmeks keenud, lisa hakitud kartulid. Maitsesta supp äädika soola, kuivatatud tilliga. Kui kartul on pehmeks keenud, siis on supp hapukoorega serveerimiseks valmis.

Pearoog: Chilli con carne

Vaja läheb:
hakkliha
paprikat
sibulat
küüslauku
jalapenot
chilli kauna
riisi
riisi-aedviljasegu maitseainete ja riisiga
Texicana salsa kastet
terav tomatikastet

Valmistamine:
Prae potis hakkliha. Kui liha on pruunistunud, lisa hulka tükeldatud sibul, tükeldatud paprika, teravat tomatipasta ja natukene vett. Lisa potti riisi- aedvilja maitseainesegu. Lase roal keeda kuni maitseainepaki riis on pehmeks keenud. Lisa roale eelnevalt keedetud riis, hakitud jalapeno, chillikaunad ja hakitud küüslauk. Lõpetuseks lisa Texicana salsa kaste. Lase roal vaiksel tulel podiseda kuni chilli con carne on piisava paksusega.

Magustoit: Praviizi kook

Vaja läheb:
Selga küpsiseid
võid
500 g hapukoort
150 g suhkrut
250 g kohupiima
25 g želatiini
tumedat siirupit
pirne
Kaunistuseks:
90g suhkrut
180g vahukoort
Pistaatsia pähkleid

Valmistamine: Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit. Kuni koogi põhi on ahjus, koori pirnid, eemalda süda ja viiluta. Pirniviilud laota küpsenud koogipõhjale. Järgmisena valmista koogi kreem. Sega vahukoor, kohupiim ja suhkur. Lisa segule värvi andmiseks ka tumedat siirupit. Pärast želatiini lisamist segule, kalla koogi täidis küpsisepõhjale ning pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Puista külmutatud koogile purustatud Pistaatsia pähkleid. Kaunista kook vahustatud vahukoorega, millesse on suhkrut lisatud. Vahukoore sisse lükka kaks pirniviilu.