Retseptid: Marika pakkus õhtusöögi saates aprikoosisuppi ja kitsejuustu
„Õhtusöök viiele“ tänaseks võõrustajaks on joogatreener Marika Blossfeldt, keda seob Eestiga maakodu Läänemaal.
Kui Marikat kuulama jääda, siis võib tema kõnest eristada kerget aktsenti ja tekib küsimus, kust ta pärit on. Marika pole suuremat osa oma eluajast Eestis veetnud.
Sündis Marika küll Eestis, kuid pooleteise aasta vanuselt kolis vanematega Saksamaale. Nüüdseks on elu Marika New Yorki viinud. Hoolimata sellest, et Marika on suurema osa elust välismaal elanud, on ta ootamatult eestlaslik ja see tuleneb tema looduslähedastest eluviisidest.
Marika on endale soetanud maakodu Läänemaal.
Enda sõnul tundis ta esimene kord uude maakoju jõudes sellega nii suur sidet, et lausa pisarad tulid silma. Marika elu mõte on tegeleda sellega, mis talle meeldib, sest see pakub talle kõige enam energiat ja rahulolu. Ta näib tasakaalukas ja õnnelik – miks ta ei peakski olema, kuulab naine ju oma südant ja tegeleb sellega, mis talle kõige enam pinget pakub.
Marika retseptid:
Esimene eelroog: Roheline salat kitsejuustu ja pirnidega
Vaja läheb:
Salat:
India pähkleid
4 sorti lehtsalatit
pirne
kitse toorjuustu
Kaste:
oliiviõli
sidrunimahla
sinepit
mett
Valmistamine:
Pese salatilehed ning kuivata. Rebi salatilehed kaussi. Tükelda eelnevalt röstitud India pähkel, pirnid ja kitsetoorjuust ning lisa salatilehtedele. Kastmeks pressi sidrunimahl, lisa mesi oliivõli ja sinep. Pane kastme komponendid purki ja loksuta segamini. Tõsta salat taldrikutele ning kalla kastmega üle.
Teine eelroog: Kõrvitsa-aprikoosipüreesupp
Vaja läheb:
kõrvitsat
sibulat
kuivatatud aprikoose
värsket ingveri
võid
soola
pipart
peterselli
Valmistamine:
Haki kõrvits ja pane potti keema. Samal ajal haki värske ingver, kuivatatud aprikoos ja sibul. Kui kõrvits on keenud, tõsta ta välja jahtuma. Jahtunud kõrvitsatükkidel eemalda koor ning aseta viljaliha koos keeduvedeliku, tükeldatud ingveri, aprikoosi ja sibula tagasi potti. Püreeri komponendis saumikseriga. Maitsesta suppi soola ja pipraga. Kuumuta supp ja lisa tükike võid. Serveeri supp ja lisa kaunistuseks petersell.
Pearoog: Krevetid koorekastmes
Vaja läheb:
krevette
vahukoort
porrulauku
soola
pipart
Cayenne’i pipart
pruuni riisi
Valmistamine:
Loputa vees pruun riis. Aja vesi keema ja lisa riis ning keeda. Pese ja tükelda porrulauk. Keeda krevetid ja porrulauk ning maitsesta soolaga. Serveeri roog koos vahukoore ja cayenne’i pipra kastmega.
Magustoit: Vaarika kook
Vaja läheb:
Tainas:
või
täistera nisujahu
rukkijahu
odrajahu
küpsetuspulbrit
vahtrasiirupit
soola
Täidis:
vaarikaid
hapukoort
mune
vahtrasiirupit
vanilliekstrakti
soola
mandlilaaste
Valmistamine:
Sega omavahel taigna komponendid. Kata taignaga koogivorm. Täidise valmistamiseks sega hapukoor ja muna. Lisa segule vahtrasiirup, vanilliekstrakt ja sool. Vala täidis koogipõhjale ning laota peale vaarikad ja mandlilaastud. Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 40-60 minutit.