Kuna Merike panustab kogu oma kire ja aja töösse, jääb tal hobideks vähe aega, kuid kui vähegi võimalik leiab ta üles tee tervisespordiradadele või kultuuriüritustele. Eelmisel aastal käis Merike teatris ja kontserdil kokku koguni 22 korral. Merike jagab kodu oma 85-aastase emaga. Ilma peal on õnne otsimas täiskasvanud poeg ja tütar, kes on mõlemad abielus; üks Tartus ja teine Prantsusmaal.

Esimene eelroog: Poola munad
Vaja läheb:

8 muna
2 spl võid
1 spl hakitud tilli
1 spl hakitud petersellilehti
soola
1 spl riivleiba
Valmistamine: Keeda mune 8-10 minutit ning pane pärast keetmist külma vette. Lõika jahtunud munad koos koorega pikuti pooleks. Lõika ettevaatlikult, et koort mitte palju purustada. Seejärel võta munadel sisu ettevaatlikult välja, suru kahvliga peeneks ja sega vahustatud või, hakitud tilli, petersellilehtede ning soolaga. Täida munakoored seguga. Seguga täidetud külg kasta riivleivasse ja prae pannil võiga pruuniks. Paku mune alkoholivaba ingverinapsuga.

Teine eelroog: Tummine supp porgandeist
Vaja läheb:

1 kg porgandeid
1 l porgandileent või vett
100-150 g võid
3 spl jahu
hapukoort
1-2 keedumuna
1-2 sl peenestatud peterselli
soola
Valmistamine: Keeda ja puhasta porgandid. Keedetud porgandid tambi pudruks. Lase võil keedunõus jahuga läbi keeda, lisa segades kuuma taimeleent ja porgandisegu. Lase segades keema kerkida. Lisa järelejäänud osa leent ja lase keema. Tõsta supp taldrikusse, supi peale lisa munakollane, koor ja petersell.

Põhiroog: Odratangu- ja suitsuräime kotletid
Vaja läheb:

1 spl odratanguputru
5-6 keedetud kartulit
1 sibul
2 spl võid
2 muna
soola
15 suitsusilku
rasva
Valmistamine: Sega odratangupuder ja keedetud kartulid ning tambi kokku. Sega hulka muna, peenestatud ja rasvas pruunistatud sibul ja maitse järgi soola. Vormi segust kotletid, pane ühele koogile luudest ja nahast puhastatud suitsusilgutükke, kata kotlet teise koogiga nii, et silk jääks keskele. Prae kotlet õlisel pannil mõlemalt poolt pruuniks. Paku kotlette hapukurgiga. Joogiks paku kalja ja alustuseks kanget napsu.

Magustoit: Vilma kohupiimakook kirsikompotiga
Vaja läheb:

Vilma juubelitordipulber
1 pk võid
800 g pagarikohupiima (torus)
4 muna
5 spl suhkrut
2 spl jahu
1 l kivideta kirsikompotti
Valmistamine: Vahusta munavalged, sega juurde kohupiim, munakollased, suhkur ja 1 spl jahu. Määri panni põhi võiga ja raputa peale 1 spl jahu. Selle peale lõika õhukesed võiviilud. Raputa peale 1/ tordipulbrit, 1/2 kohupiimamassi. Selle peale laota kirsid. Siis jälle 1/3 tordipulbrit ja ½ kohupiimamass. Sinna viimane 1/3 tordipulbrit. Kõige peal laota õhukesed võiviilud. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 1 tund. Serveeri kohupiimakook taimetee ja napsuga.