Vabal ajal käib Riho ussi leotamas ja pingeid maandamas. Riho on vähese jutuga, ent ausa ütlemisega mees, kes võtab asju nii nagu nad on. Väikese Hiiumaa kohalik keelepeks temale korda ei lähe ja õhtusöögil ta oma arvamust avaldada ei pelga.

Riho retseptid:

Esimene eelroog: Suitsukalasalat röstsaial

Vaja läheb:
400g suitsulesta
5 viilu Leiburi Saibi
mugulsibulat
õuna
muna
200g hapukoort
100g majoneesi
lehtsalatit
tomatit
murulauku
redist

Valmistamine:
Rösti Saib ja keeda munad. Tükelda suitsukala, sibul ja õun ning sega hulka hapukoor ja majoneesi. Koori munad ja lõika sektoriteks. Aseta röstsaiale lehtsalat, peale kalasalat ja kõige peale munasektorid. Kaunista sai tomati, murulaugu ja redisega.

Teine eelroog: Koorene kukeseenesupp

Vaja läheb:
1 tk suur mugulsibul
1 tk porrut
400 g porganit
400g lillkapsast
75g taluvõid
400 ml 35% rõõska koort
1 l kukeseeni
40-50 g kastmepaksendja
seenefondi
Vegetat

Valmistamine: Koori mugulsibul ja porgand ning tükelda koos porruga. Passeeri komponendid poti põhjas taluvõiga umbes 5-6- min. Lisa tükeldatud kukeseened ja prae veel 5 min. Nopi segust välja mõni väiksem seen, et sellega supp hiljem garneerida. Lisa segule veel lillkapsas, vesi ning natuke soola. Keeda kuni lillkapsas on pehme ning püreeri segu saumikseriga. Tõsta pott tulele tagasi ja lisa vahukoor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta vajaduse korral seene fondi ja vegetaga. Kui supp tundub natuke vedel, võib seda kastmepaksendajaga vähe tummisemaks teha. Serveerimisel puista supile hakitud murulauku ja mõned väikesed eelnevalt järgi jäetud kukeseened.

Pearoog: Põdrapada kartulipudru ja glasseeritud porganditega

Vaja läheb:
Põdrapada:
500g põdra välisfileed
4 mugulsibul
160 ml tumedat õlut
soola
pipart
sinepiseemneid
loorberilehti
Kartulipuder:
1,3 kg kartuleid
300 ml piima
50 g taluvõid
sibulat
soola
puljongikuubik
Glasseeritud porgand:
600 g porgandeid
70 g taluvõid
1 spl fariinisuhkrut
Vegeta maitseaine
tilli

Valmistamine:
Tükelda kooritud sibul ja pane potti võiga praadima. Mõne minuti pärast lisa tükeldatud põdraliha, lisa ka maitseained ja jäta kaane alla hauduma kuni liha on pehme. Natukene enne liha valmimist lisa tume õlu ja hautada veel 10 minutit. Serveerimisel anna juurde pohla moosi väikese kausikesega ja marineeritud kurki. Kartulipudru valmistamiseks keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel vajuta kartul pudrunuiaga katki, lisa kuum piim ning või ja klopi kohevaks vahuks. Maitsesta pudru puljongikuubikuga. Glaseeritud porgandite jaoks tükelda kooritud porgandid umbes 0,5 cm paksusteks ratasteks ja pane potti võiga potti umbes 10-12 minutiks praadima aeg. Sega porgandeid aeg ajal ning paar minutit enne valmimist lisa fariinsuhkur ja prae veel paar minutit. Lisa vegeta, hakitud till ning võta tulelt maha ning roog on serveerimiseks valmis.

Magustoit: Õuntega täidetud pärmi-pannkoogid

Vaja läheb:
25 g pärmi
500 ml piima
2 tk muna
300 g nisujahu
4 tk õuna
soola
suhkrut
toormoosi
tuhksuhkrut

Valmistamine:
Sulata pärm toasooja piimaga, sega juurde lahtiklopitud munad, sool, suhkur ja sõelutud jahu nii, et taigen oleks natuke paksem, kui tavaline pannkoogi tainas. Jäta taigen umbes pooleks tunniks (kuni tund aega) rätikuga kaetuna soojemasse kohta kerkima. Aseta märja lusikaga taigen pannile küpsema (lusikapannkoogid). Kohe, kui koogid on saanud pannile küpsema aseta pooltele pannkookidele õunaviilud. Kui pannkoogid on valmis lao need ahjuplaadile nii et tavaline pannkook oleks õunaviiluga pannkoogi peal ning lõpus pane umbes 200° C juures umbes 10 minutiks ahju. Serveeri pannkoogid mee ja toormoosiga.