RETSEPTID
Esimene eelroog: Salat hurmaaga

Vaja läheb:
hiina kapsas
suur hurmaa
purk valgeid ube
sibul
sool
suhkur
1 spl majoneesi
1 spl hapukoort
maitseroheline

Valmistamine:
Haki hiina kapsas, sibul ja hurmaa (ilma kooreta). Sega hakitud komponentidele valged oad. Maitsesta salat hapukoore, majoneesi, soola, suhkru ja maitserohelisega.

Teine eelroog: Värskekapsasupp lambalihaga
Vaja läheb:
kondiga lambaliha
porgandeid
2 tk sibulaid
kapsast
kuivatatud petersellijuuri
kuivatatud sellerijuuri
kartulit
pipart
nelki
soola

Valmistamine:
Pane lambaliha, porgandid, sibulad (koos koorega), kuivatatud petersellijuur, kuivatatud sellerijuur potti keema. Maitsesta nelgi, soola pipraga. Kui juurviljad on valmis keenud, siis võta juurviljad potist välja ning kurna puljong maitseainetest ja muust sodist.
Lisa kurnatud puljongile hakitud värske kapsas, hakitud porgandid, hakitud lambaliha ja hakitud eelnevalt keetmata kartulid. Aja supp keema ja hauta kuni köögiviljad on pehmeks keenud, kuid kapsas peab krõmpsuks jääma. Serveeri supp soojadel taldrikutel.

Pearoog: Kanarind lillkapsaga
Vaja läheb:
8 tk kanafileed
1 tl karrit
1 tl soola
2 tk sibulat
4 tk paprikat (erinevat värvi)
2 pk konservananassi
2 dl kohvikoort
4 spl piima
sojakastet
pipart
kartulit

Aurutatud lillkapsas:
lillkapsast
soola
võid
tilli

Valmistamine:
Hõõru kanafilee tükid ahjuvormis karri ja soolaga. Viiluta kanafileede peale paprika ja sibul. Kastme valmistamiseks sega sojakaste, kohvikoor ja konservananass koos vedelikuga. Vala kaste kanafileedele ja pane ahjuvorm ahju 45 minutiks. Kõrvalroa valmistamiseks auruta lillkapsas potis koos soola, või ja tilliga.

Magustoit: Porgandikook rosinatega
Vaja läheb:
700 g porgandit
700 g nisujahu
400 g suhkrut
450 g toiduõli
0,5 l piima
300 g rosinaid
3 spl tärklist (kartulijahu)
3 spl küpsetuspulbrit
10 tera soola
kaneeli
purustatud nelki

Kaunistamiseks:
vahukoort
marju

Valmistamine:
Riivi porgandid keskmise riiviga. Sega küpsetuspulber jahuga ning sega hulka kõik komponendid – lase seista umbes pool tundi. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Lase koogil jahtuda. Jahtunud kook kaunista vahukoore ja marjadega.