Pärast 65 Rootsis elatud aastat oli suviste visiitide käigus Eesti Einole nii südamelähedaseks saanud, et viis aastat tagasi otsustas ta oma rootslannast abikaasaga Tõstamaale uut kodu ehitama hakata. Nüüdseks on Eino Tõstamaal püsielanik ja enda sõnul talle see sobib. Suurlinna elu on Einot pikapeale ära tüüdanud ning praegu sobib mehele elu rahus ja vaikuses. Pensionipõlve veedab Eino nüüd koduses keskkonnas, käib seenel ja hoiab kodu korras ning aeg-ajalt reisib. Eino on sõbralik ja väga hea huumorimeelega.

Retseptid
Esimene eelroog: Avokaado vähi- ja krevetiseguga

Vaja läheb:
3 avokaadot
200 g vähki ja krevette
punast sibulat
2 muna
4 spl hapukoort
1 spl majoneesi
2 spl tilli
soola

Valmistamine:
Haki vähid, krevetid, keedetud muna, punane sibul ja till. Lisa hakitud segusse majonees ning hapukoor, mis on öö läbi seisnud külmkapis kohvifiltris. Maitsesta segu soolaga. Viimasena lõika avokaadod pooleks, eemalda kivid ning koor. Lõika kooritud avokaado sektoriteks. Serveeri avokaado krevetisegu ning sidrunisektoriga.

Teine eelroog: Kukeseenesegu röstitud saial
Vaja läheb
400 g kukeseeni
3spl võid
sibulat
1dl kodujuustu
peterselli
soola
pipart
5 tk röstitud saia

Valmistamine:
Haki kukeseened ja sibul ning pruunista võiga pannil. Lisa seentele hakitud petersell ning kodujuust. Maitsesta segu soola ja pipraga. Serveeri kukeseenesegu röstsaiaga.

Pearoog: Seafilee ahjukartulite ja Béarnaise kastmega
Vaja läheb:
2 seafileed
15 tk kartulit
0,5l Béarnaise kastet
soola
pipart
võid

Valmistamine:
Lõika liha tükkideks ja prae pannil soola ja pipraga. Tee kartulitele lõiked ja pane ahjupannile, mis on võiga ära määritud. Puista kartulid üle soola, pipra, riivsaia ning riivjuustuga ning küpseta kartuleid ahjus 225 kraadi juures 45-50 minutit.

Magustoit: Šokolaadikook vaarikakastme ja vahukoorega
Vaja läheb:
200g tumedat šokolaadi
4 muna
3 dl suhkrut
0,5 dl jahu
200 g võid
1 pk külmutatud vaarikad
vahukoort

Valmistamine:
Sulata või ja kalla eelnevalt hakitud šokolaadile. Sulata šokolaad. Sega pidevalt, et mass tükki ei läheks. Segades lisa munad, suhkur ning jahu. Kalla segu vormi sisse ning lase ahjus 200 C juures küpseda 25-30 minutit. Vaarikakastme jaoks sulata külmutatud vaarikad, pane need potti ning kuumuta koos suhkruga läbi. Kuumutatud vaarikad lase saumikseriga sodiks. Serveeri kook vaarikakastme ja vahukoorega.