Mari-Leenu ja Meelise retseptid:

Esimene eelroog: Suupistevalik a la Täpp

Vaja läheb:
Singirullid:
sink
riivitud juust
majonees
küüslauk
mango-karri maitseaine

Pasteedileivad:
sealihapasteet
hapukurk
leib

Kurgi-singi ampsud:
salaami
värske kurk
leib

Liha- moosi ampsud:
kalkunifilee
jõhvikakaste
leib

Valmistamine:
Singirullide valmistamiseks sega riivitud juust ja majonees, pressi hulka küüslauk. Teises kausis sega majonees, riivitud juust ja mango-karri maitseaine. Pooled singirullid valmista mango-karri maitseaine seguga ja teised küüslaugu seguga. Pane lusikatäis segu singiviilule ja keera sink rulli. Pasteedileibade jaoks haki hapukurk ning sega sealihapasteedile. Lõika leivaviilud neljaks ja kata pasteediga. Kurgi-singi ampsude valmistamiseks lõika leivaviilud neljaks. Pane leivakestele viil salaamit, viil värsket kurki ja tükk tšillit. Liha-moosi ampsude valmistamiseks lõika leivaviil neljaks ja serveeri praetud kalkunifilee jõhvikakastmega. Serveeri suupisted kandikul.

Teine eelroog: Suitsuseenesupp

Vaja läheb:
šampinjonid
suitsuliha
porgandid
kartulid
porru
sool
seenemaitseaine

Valmistamine:
Tükelda šampinjonid, suitsuliha, porgandid, kartulid ja porru. Prae pannil seened ja lisa suitsuliha, seejärel lisa kooritud ja tükeldatud porgandid, kartulid ja porru. Kui komponendid on pruunistunud, lisa pannile vesi. Maitsesta supp soola ja seenemaitseainega.

Pearoog: Täidetud kanarullid kreeka pähkliga

Vaja läheb:
kanarind
kreeka pähklid
toorjuust
porgandeid
kakao tšilli maitseaine
kartuleid
päiksekuivataud tomatid
marineeritud küüslauku
eksootiline maitseaine
sool
hõõgvein

Valmistamine:
Pane kanarind ööseks hõõgveini sisse marinaadi. Järgmisel päeval tambi marineeritud kana lihahaamriga. Sega toorjuust kreeka pähklitega ning maitsesta soolaga. Määri segu tambitud kanale ja keera kana rulli, kinnita hambatikuga. Koori ju tükelda kartulid ning sega marineeritud küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega. Koori ja tükelda porgandid ning sega eksootilise maitseainega. Pane porgand, kartulid ja kanarind 200 kraadi juures 2 tunniks ahju.

Magustoit: Küpsisemagustoit a la Täpp

Vaja läheb:
teeküpsised
kirsid
vaarikad
kohupiimakreemi
vaniljejäätis
vaniljesuhkur
kirsimahl
jõhvikamahl

Valmistamine:
Purusta küpsised. Sulata jäätis ja lisa kohupiimakreem ja vaniljesuhkur, värviks kalla peale kirssidest eraldunud kirsimahl ja sega komponendid. Pane purustatud küpsised kaussi magustoidu põhjaks ning vala peale segu põhjale. Torka magustoidu peale vaarikad ja kirsid.