Aktiivsele ja intelligentsele Jürile meeldib kaasa lüüa tegemistes, mis toovad Eestile kasu ning seetõttu on tal ka kümmekond ühiskondlikku rolli täita. Näiteks on ta Eesti Lipu Seltsi asutajaliige, samuti on tema eestvedamisel viimaste aastatega korda tehtud ja jalad alla saanud Jaan Poska muuseum Kadriorus. 26. aastat noorema naisega abielus olev Jüri tunneb end ise vägagi nooruslikuna ning selle tõestab hästi tema ütlus: „Ah, kuidas hullaks, kui vaid seda halli nii palju juustes ei oleks!“ Terase olekuga Jüri ei suuda kõrvale jääda vist ühestki projektist ning seetõttu haarab ta kiiresti võimalusest osaleda ka „Õhtusöök viiele“ saates, ehkki igapäevane kokapraktika tal puudub – aega jääb lihtsalt väheks.

Retseptid
Esimene eelroog: Kodujuustusalat

Vaja läheb:
200 g kodujuustu
1 sibul
200 g tuunikala (vees)
50 g maitsestamata jogurtit
50 g kurki
soola
purustatud musta pipart
tilli
Valmistamine:
Pange kodujuust suuremasse kaussi. Haki värske kurk ja sibul ning lisa kodujuustule. Vala peale jogurt. Haki tuunikala väiksemateks tükkideks ja lisa kodujuustule. Sega salat kergelt läbi, maitsesta. Puista salatile hakitud tilli.

Teine eelroog: Külm avokaado-kurgisupp
Vaja läheb:
300 g kurki
2 avokaadot
porrulauku
1,5 dl maitsestamata jogurtit
laimi
3 dl vett
koriandrit
soola
pipart
100 g kooritud krevette
0,5 tl karripulbrit
Valmistamine:
Pese kurk ja porru, poolita avokaadod, eemalda kivid ja koor. Püreesta köögiviljad köögikombainis ja lisa jogurt, pigista hulka laimimahl ning lisa 1 spl hakitud maitserohelist. Lisa vesi ja maitseained ning vahusta supp kohevaks. Seejärel tõsta supp mõneks minutiks sügavkülma. Nõruta krevetid või vähisabad majapidamispaberil, puista üle karripulbriga ja sega läbi. Serveerimisel tõsta igasse taldrikusse supp, seejärel krevetid ja kaunista koriandriga.

Pearoog: Ahjulõhe majoneesiga kos Pariisi kartulitega
Vaja läheb:
tilli
sibulat
majoneesi
soola
sidrunipipart
lõhefileed
Pariisi kartuleid
Valmistamine:
Sega hakitud till, sibula ja majoneesiga, maitsesta 0,5 tl soola ning 0,5 tl sidrunipipraga. Pane kala ahjupannile, raputa üle 1 tl soola ja 0,5 tl sidrunipipraga ning määri peale majoneesisegu. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Serveeri ahjulõhe koos keedetud Pariisi kartulitega.

Magustoit: Mustikasupp vahukoorega
Vaja läheb:
7 + 1 dl vett
4 dl mustikaid
0,5 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
vahukoort
Valmistamine:
Sega potis vesi, mustikad ja suhkur. Keeda 10–15 minutit. Tõsta pott pliidilt. Sega kartulitärklis vähese veega ning kalla peene nirena ja pidevalt segades supi sisse. Serveeri kuumalt kergelt suhkruga vahustatud vahukoorega.