Retseptid: vaata, mida valmistas õhtusöögilistele Erkki Sarapuu
Ilmapoiss Erkki Sarapuu pakkus endale närvikõdi kõrbelõhnaliste pliinidega ning peagi kriitilise žürii ette astumisega.
Erkki võõrustas külalisi kalamarja, pliinide, veisefilee ja muu hea-paremaga.
Erkki retseptid:
Esimene eelroog: Muhe kalamarjaamps
Vaja läheb:
300 g lõhemarja
20% hapukoort
0,5 l keefiri
söögisoodat
0,5 kg jahu
5 tk muna
soola
suhkrut
Valmistamine:
Prae endale viis meelepärase suurusega pliini, mille võid valmistada klassikalise
pannkoogi taigna retsepti järgi, lisa jahule kindlasti soodat. Serveeri pliinid hapikoore ja lõhemarjaga.
Teine eelroog: Värske tuunikalasalat
Vaja läheb:
2 pk Friellice salatit
3 pk tuunikalatükke õlis
mune
3 pk kirsstomateid
punast sibulat
till
murulauku
oliiviõli
soola
pipart
Valmistamine:
Keeda munad. Haki punane sibul, till ja murulauk. Poolita kirsstomatid. Rebi kaussi Fellice salat, sega hulka hakitud sibul, till, murulauk, kirsstiomatid ja serktoriteks tükeldatud munad ning tuunikala. Maitsesta salat oliivõli, soola ja pipraga.
Pearoog: Veise filee suitsuses musta ploomi kastmes koos juurviljarisottoga
Vaja läheb:
1 kg veise sisefileed
artišokki
1 tk porgandit
1 tk sibulat
2 tk toorest kanakintsu
köögiviljapuljongit
1,5 l vett
rapsiõli
100 g taluvõid
100 g oliivõli
150 g tükeldatud šampinjone
100 g taluvõi
200 g riivitud parmesan
Kaste:
ploomimoos
BBQ kaste
punane kuiv vein
veiserasv
Valmistamine:
Tükelda porgand ja sibul ning kuumuta potis taluvõiga. Lisa artišok, tükeldatud šampinjonid ja mingi aja pärast risotto riis. Keeda kanakintsudest ja piljongikuubikutest puljong. Niisuta riisi pidevalt puljongit juurde kallates. Valmista kastme komponentidest kaste ning serveeri parmesani ja jahvatatud pipraga segatud riisi ning kuumal pannil praetud veise sisefileega.
Magustoit: Sarapuu espresso-amaretto gelato
Vaja läheb:
10 tk munavalget
400 g suhkrut
750 g mascarponet
100 g amaretto likööri
1 tk espresso
vaarika toormoos
melissi
Valmistamine:
Vahusta mascarpone korralikult suhkruga, lisa amaretto liköör ja espresso ning sega aeglaselmal käigul läbi. Vahusta munavalged eraldi kausis kõvaks massiks ja sega mascarpone seguga õrnalt läbi. Aseta segu 6-10 tunniks sügavkülmikusse. Serveeri jäätis vaarika toormoosi ja melissilehega.