Naisõhtujuhiks saab tõenäoliselt Türgi filmistaar ja teatrinäitleja Meltem Cumbul, teatas Türgi Eurovisiooni fännklubi esindaja teisipäeval Postimehele.

Türklaste endi tänavune eurolaul valitakse välja laupäeval.

Siis esitletakse esmakordselt ka türklaste loodud lauluvõistluse uut logo. Kui Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) referentgrupp logo heaks kiidab, võib sellest lõplikult saada ka järgnevate Eurovisiooni lauluvõistluste tunnuskujund.

EBU referentgrupi liikmed, sealhulgas ka ETV esindaja Juhan Paadam, kogunevad Istanbulis teisipäeval, et arutada Türgi rahvusliku telekanaliga TRT võimalikke julgeolekuküsimusi ning jälgida ettevalmistusi.

15. mail esialgseil andmeil Mydonose Showlandis toimuva lõppkontserdi piletihinnad algavad 30 eurost, parimad istekohad võivad maksta kuni 150 eurot.

Kohalikus meedias on avaldatud arvamust, et pisut enam kui 5000 inimest mahutav Mydonose Showland võib jääda lauluvõistluse jaoks liiga väikeseks ning mõttekas oleks leida vähemalt 10.000 inimese jaoks mõeldud kontserdipaik. Lauluvõistluse ettevalmistustega kursis olevad isikud peavad seda ebatõenäoliseks.

Türgi ajakirjandus on spekuleerinud ka võimalusega, et 12. mail toimuva poolfinaali (selles osaleb ka Eesti) lõpptulemusi ei avaldata enne laupäevast finaalkontserti.