Viimases saates said sõna mängust välja hääletatud või muul põhjusel saarelt enne finaali lahkunud võistlejad. Nad said anda vastuhääle kas Eesti finalistile Rannole, leedukale Rimasele või lätlannale Kristinele. Robinsoniks sai kõige vähem vastuhääli saanu.

“Söömisvõistluse võit ei pane mind teda Robinsoniks hääletama! Kehalistest katsetest ei võitnud Ranno ju mitte ühtki ja seepärast oleksingi tahtnud tema vastu hääletada. Miks ma seda ei teinud? Eestimeelsus lõi lõpuks ikkagi välja,” meenutab Jaanus, kuidas ta laupäeval eetris olnud otsustavas Robinsoni-saates endaga võitlust pidas. Et Jaanuse meelest oligi tõeline Robinson leedukast võitja Rimas, oli Ranno nime hääletussedelile kribida talle tõeline piin. Otsustamist kergendas meeskonnakaaslane Reno, kes ütles otse välja — kui Jaanuse käsi tõuseb kirjutama Ranno nime, on nende tutvusel ots peal.

“See oleks olnud väga nurjatu,” arvab Reno, kes püüdis võistkonnakaaslasi igati Rannot toetama suunata. “Kui Malaisiasse sõitsime, tegime seda suure loosungiga: Eesti peab võitma! Ja kui nüüd viimases Saare kojas oleks eestlane hääletanud eestlase vastu, siis… No ma ei tea!” Et võistkond hääletamist eelnevalt arutas, tunnistavad ka Kaie ja Maris. Mõlemad olid Kristine vastu.

Kaie ja Maris tunnistavad, et kuigi nad solidaarsusest tegid kõik, et Eesti võidaks, peavad nemadki õigeks Robinsoniks Rimast. “Arutasime omavahel, kas peaksime kokku leppima, kes kelle vastu hääletab. Otsustasime aga, et teeme igaüks ikka nii, nagu ise arvame. Rimase vastu hääletamine olnuks aga nõme, sest minu meelest on tema tiitli kõige rohkem ära teeninud,” põhjendab Kaie oma valikut. Kuigi vastuhääl Rimasele oleks Rannole rohkem võimalusi andnud. “Tegelikult muidugi tahtsin, et Eesti võidaks, aga ma lihtsalt ei suutnud end sundida Rimase vastu hääletama.”

Kaiel ja Rannol tekkisid Malaisias ka erimeelsused, millest noor naine pole siiani üle saanud. “Oleksin Ranno võidu korral õnnelik olnud ainult sellepärast, et ta on eestlane. Inimesena ta mulle igatahes ei meeldi,” sõnab ta otsustavalt.

Marise sõnul tuli Reno enne Saare koda tema ja Kaie juurde, et teada saada, kelle vastu nad hääletavad. “Pärast arvestasime küll, et kui oleksime Kaiega hääletanud Rimase, mitte Kristine vastu, oleks igale finalistile jäänud ühepalju hääli,” arutleb Maris. “Aga me ei osanud seda kuidagi ette näha!” Ka Marisele oli Rimas ainus ja õige Robinson. Sama arvab ka Reno, kuigi vastuhääl läks just leedukale: “Tundub, et võitis õige inimene.”

Eesti finalist Ranno tegi saarel julge sammu, tunnistades ligi veerand miljoni televaataja ees homoseksuaalsust. Võistkonnakaaslane Jaanus teadis seda juba enne kui asi avalikuks tuli: “Kuulsin sellest esimesena, aga välja ei rääkinud. Nii et mulle polnud see üllatus.” Jaanus mäletab kaaslaste reaktsioone — Kaie lõi Ranno omasooiharusest kuuldes päris verest välja.

Kaie väidab aga, et Ranno sekselu teda ei huvita: “Võib-olla alateadvuses on mingi asi, aga tema vastu pole ma sel põhjusel.” Reno arvates oli Ranno aga nii avatud ja sõbralik, et vähemalt kaaslaste seas tema homomeelsus pingeid ei tekitanud. Sellegipoolest on ta pisut murelik: “Ainus asi — kas nüüd Eestis tagasi olles see tema eraelu häirima ei hakka? Paratamatult pole ju kõik nii tolerantsed. Minu meelest võiks see täitsa kohutav olla, kui inimesed vaataksid, et siin kõnnib homo, mitte Ranno.”