Andres Puustusmaa uus mängufilm “Rotilõks” on psühholoogiline krimi-draama, mis põhineb tõestisündinud lool.

„Rotilõksu” peategelased on kaasaegsed tänapäeva inimesed, kes kohtuvad avaliku elu tegelase korraldatud kummalisel vastuvõtul. Peo lõppedes avastavad nad, et toimunud on midagi pöörast, mis muudab nii nende kui ka nende lähedaste elu. Sellele järgnevad sündmused viivad olukorrani, mida režissöör Puustusmaa iseloomustab järgmiselt: „Katarsis vaatajale samastub nagu Ameerika põliselanike Peyote tseremoonia - sisemine jälkus on nähtav ainult iseendale“.

Filmi stsenaariumi on kirjutanud Tigran Agavelyan. Kriminaalse tegevusliini filmimisel nõustab filmi meeskonda ekspolitseinik Andres Anvelt. Filmi operaatoriks on mitmeid rahvusvahelisi auhindu pälvinud Timo Salminen. Filmi tootjateks on Triamen Film ja Trust Media ning vastutav produtsent on Anu Veermäe.

Filmi tegelasi kehastavad Mait Malmsten, Natalia Murina-Puustusmaa, Tõnu Kark, Ilja Nartov, Lembit Ulfsak ja paljud teised. Lisaks Eesti näitlejatele osalevad filmis ka tuntud Vene näitlejad Marina Aleksandrova, Nikolai Fomenko, Aleksandr Baširov, Aleksander Võsokovski, Aleksander Libarov ja Aleksei Barabaš.

Filmi toetavad Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Olympic Casino, Dalkia ja Nordic Hotel Forum, Nokia, Peugeot, Eesti Draamateater. Lisaks on õla alla pannud TV3, Star FM, Delfi, Saku Õlletehas, Elisa, Tallinna Kaubamaja, Mantra Kirjastus, Overall, Sirowa ja MyFitness, Waltmann Print jpt.