Saates toimunud forellide mudamaitse test ajas harjad punaseks Hüüru Veski omanikul Arno Pavelil, Valkla Forelli omanikul Krista Mägil ning Jõgisoo Forellipüügi omanikul Urmas Kõrvasel.

"Leiame, et selle kuupäeva saate saatelõikudes näidatuga eksitati vaatajat ja esitati pahatahtlikku ja kallutatud infot.
Võistlus kalade maitse hindamisel polnud õiglane ega võrdsetel alustel läbi viidud. Hüüru, Valkla ja Jõgisoo forellipüügikohtadest kalad olid võetud päev enne otsesaadet, nende hoiutingimuste kohta meil andmed puuduvad," seisab avalduses.

"Eelmisel päeval püütud ja valedel hoiutingimustel muutub kala tekstuur ja maitse tundidega, juba seetõttu polnud võrdlemine õiglane.
Leiame, et õiglane polnud ka kalade hankimine, meie andmeil osteti Valklast, Jõgisoolt ja Hüüru veskist saates testimiseks kalad teavitamata asjaosalisi, et neid kalu kasutatakse otsesaates."

"Toidukohtade võrdlemisel aga pidanuks neis viies nimetatud erinevas forellipüügikohas kalad püüdma ja need siis laskma toiduks valmistada, et võrrelda.
Ka oleks üheks võimaluseks forellipüügikohtade võrdlemisel tellida igast paigast portsjon grillforelli ja testida siis selle maitset. See olnuks senisest võrdlemisest ausam ja õiglasem."

"Me ei ole rahul, et ülistati vaid Viikingite küla ja Oxforelli, samas mustati Valkla, Jõgisoo ja Hüüru veski forellipüügikohti, esitati laimavat infot ja ilmselgelt tekitati neile toitlustusettevõtetele kahju. Saatega loodi väär mulje, et neis viimatinimetatud forellipüügikohtades on kalal mudamaitse."

"On kahetsusväärne, et saates ei saanud sõna teiste forellipüügikohtade omanikud ega kokad, ka mitte pärast testimise tulemuste väljakuulutamist."

Omanike soovid:

"Soovime, et TV3 tunnistaks avalikkuse ees (otsesaates), et kalade mudamaitse testimiseks korraldatud võistlus polnud organiseeritud võrdsetel alustel."

"Soovime, et TV3 korraldaks forellipüügipaiku tutvustava saate lisaks Viikingite külale ka teistes forellipüügikohtades, kasvõi “Suvel võib!” sarjas. Oleme nõus saatetiimile saate läbiviimise paika pakkuma ning soovime meie hea maine taastamist."

"Oleme TV3 saatemeeskonnaga nõus kohtuma, et rääkida tekkinud kahetsusväärne olukord selgeks ning leida lahendus."

"TV3 programmi kirjeldatakse TV 3-e veebilehel kui kvaliteetset meelelahutust pakkuvat programmi, soovime, et see nii ka oleks."