Solarise haldusjuhi Erko Reinmanni sõnul olid annetatud vineertahvlid Solarises kasutusel hinnaliste parkettide ja kivipõrandate kaitsekattena. „Oleks olnud kahju lasta nii suurel hulgal korralikku ja mitmeotstarbelist materjali raisku minna - õnneks leidsime vabanenud vineerile uue rakenduse Polymeri Kultuuritehase uute lennukate kunstiprojektide näol,“ lausus Reinmann. Ta lisas, et kuna annetus oli väga mahukas, siis kuulus kingituse juurde ka vineeri transport Solarisest Polymeri laoruumidesse.

Kultuuritehase Polymer eestvedaja Madis Mikkori kinnitusel tuli ettepanek nii rikkaliku materjalihulga kasutuselevõtmiseks väga meeliva üllatusena ning kingitus võeti kõhklemata kahel käel vastu. „Solarise keskuse annetus järgib hästi ka säästliku ja taaskasutava tegutsemise põhimõtteid, mida Kultuuritehas alati on oluliseks pidanud,“ kiitis Mikkor Solarise algatust.

Et kunstnikel jääb pahatihti oma ideede rakendamiseks vahenditest puudu, siis võib Mikkori sõnul oma esimese ülesande ära täitnud vineeritahvlitele Polymeris lõputult rakendust leida – järgmiste aastate jooksul lähevad need kindlasti uuesti ja korduvalt käiku eelkõige näitusepindade sagedasti vahetatavate taustadena, lisaks saab neid tarvitada abimaterjalidena seinte ja installatsioonide ehitamisel ning ka lõuendina tahvelmaalile või alustena skulptuuridele.

Kultuuritehas Polymer on Eesti esimene ja suurim, alates 2002. aastast jätkuvalt tegutsev sõltumatu kultuurikeskus, mille tegevusvaldkonnad ulatuvad kogukonnaprojektidest rahvusvaheliste kultuurisündmusteni. Kultuuritehase 3500 ruutmeetrit pinda kunagises mänguasjavabrikus on täidetud kunstnike ateljeede, stuudiote ja tööruumidega, hoones asuvad ka galerii ning kontserdi- ja seltsiruumid. Polymer korraldab alates aastast 2004 interdistsiplinaarset Kultuuritehase Festivali, residentuuriprogrammi Eestit külastavatele väliskunstnikele ning hulgaliselt õpitubasid erinevate loomevaldkondade õpilastele, asjahuvilistele ja professionaalidele.