Ühtehoidmine, solidaarsus ja võrdsete võimaluste kindlustamine kõigile tallinlastele on need väärtused, mis aitavad keerulistest majandussurutise aegadest üle saada kahjustamata oluliselt linnaelanike tervist, kõlab konverentsi moto.

Esimese osa peaettekanne „Eesti inimarengu eripärad ja riskid“ on Mati Heidmetsalt Tallinna Ülikoolist, tervise sotsiaalsetest mõjuritest räägib Maailma Tervisedenduse Assotsiatsiooni liige Anu Kasmel, Eesti Panga nõukogu juht Jaan Männik arutleb teemal, kuidas mõjutab meie tervist Eesti majanduse olukord, abilinnapea Merike Martinson annab ülevaate tallinlaste tervisest ja selle edendamise võimalustest. Konverentsi II osa on pühendatud tervislike eluviiside soodustamisele ja tervisekäitumise kujundamisele eri keskkondades, järgneb diskussioon. Konverentsi avab Tallinna Tervisekoalitsiooni juhtiv linnapea Edgar Savisaar.

Konverentsil osalevad linnavalitsuse ametite ja linnaosa valitsuste esindajad, tervisedendajad, haridustöötajad, koolide tervisenõukogude liikmed, tervishoiutöötajad, sotsiaaltöötajad, Tallinna Tervisekoalitsiooni ja Tallinna Tervisenõukogu liikmed ja koostööpartnerid, ülikoolide, noorteorganisatsioonide ja MTÜ-de esindajad ning teised huvilised

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on Tallinn tegutsenud selle nimel, et paraneks terviseteadlikkus ja rohkem mõistetaks oma isikliku panuse tähtsust tervise hoidmisel ja parandamisel. „Oleme Tallinnas selleks püüdnud igati tingimusi luua uute terviseradade ja spordirajatiste loomisega, samuti tervisedendusliku töö käivitamisega linnaosades. Väga oluline roll on linna finantseerimisel toimuvatel regulaarsel tervisesaadetel Eesti Televisioonis,“ usub abilinnapea. Martinson rõhutas, et linnaelanike tervisedendus peab kujunema erakondadeüleseks ega tohiks sõltuda parteipoliitikast.

II Tallinna tervisedenduse konverents toimub täna kell 10-15.30 Nokia kontserdimaja saalis ja sellel osaleb ligi pooltuhat huvilist.