Eriprogramm toob kinosaalidesse kokku üheksa omanäolist lugu spordist ja selles karussellis kaasa löövatest inimestest. „Siin on nii inspireerivaid edulugusid kui ka spordimaailma pahupoolt, mis tõstatab valusaid, kuid olulisi küsimusi: rahvus ja nahavärv, mängijate ost-müük, vigastused, doping, naiste võimalused spordis,“ rääkis EOK president Neinar Seli.

Jalgpallur Martin Reimi sõnul aitavad spordifilmid näha ja mõista, milliseid riske võetakse oma unistustele järgnemise nimel. „Samuti seda, kui õhkõrn on piir unistuste täitumise ja purunemise vahel. See on traagilisel moel välja toodud näiteks filmis „Mustad teemandid“ — noore andeka jalgpalluri karjääri lõpetab vigastus veel enne, kui tema täht särama on jõudnud lüüa,“ rääkis Reim. Tema sõnul näitab film väga tõetruult, kui olulised on mängijate seisukohalt ka agendid, kellega nende teed ristuvad.

PÖFFi direktori Tiina Loki sõnul pakub spordiprogramm mitmeid päriselus aastaid kestnud lühikesi läbilõikeid spordimaailma keerdkäikudest. „Unistused, nende poole püüdlemine ning lõpuks õnnestumine või põrumine on tuttavad igaühele. Elu nagu filmis on midagi, mis pakub empaatiavõimet tõeliste fännide kõrval ka spordivõhikutele,“ kinnitas Lokk.

Spordifilmid PÖFFi põhiprogrammis:

Armstrongi vale (The Armstrong Lie) — USA 2013 / rež. Alex Gibney
Võidu nimel (Rush) — Suurbritannia, Saksamaa, USA 2013 / rež. Ron Howard
Mustad teemandid (Black Diamonds) — Hispaania, Portugal 2013 / rež. Miguel Alcantud)
Kohtunik (The Referee) — Itaalia 2013 / rež. Paolo Zucca

Spordifilmid JustFilmi programmis:

Linsanity (Linsanity) — USA 2013 / rež. Evan Leong
Punased kuradid (Believe) — Suurbritannia 2013 / rež. David Scheinmann
Kõrgelt kukkumine (The Crash Reel) — USA 2013 / rež. Lucy Walker
Sisene mõistusesse (Into The Mind) — Kanada 2013 / rež. Eric Crosland
Alavalgustatud: naiste rulasõidu dokumentaal (Underexposed: A Women’s Skateboarding Documentary) — USA 2013 / rež. Amelia Brodka

Jaga
Kommentaarid