KALJUKITS

Kofeiinisõltlasest kaljukits ei saa kunagi õigel ajal pidama ja kukub lõpuks kaljult alla. Pole vahet, kas kitseke lürbib kohvi või neelab energiajooki, liigne energia on temale needus! Muide, ega see kofeiini-energia tühjast tule, lõpuks närtsivad seda kokaiini sugulast tarbivad ohmud nagu üleeilased õhupallid!

VEEVALAJA

Poppers ehk amüülnitrit oli omal ajal suurepärane lintmaki helipea puhastaja! Nüüd hingavadmõned tohlakad seda endale sisse, arvates, et siis hakkab jube mõnus. Tegelikult liituvad nad nii hoopis liiminuusutajate armeega. Veevalajal veab kui tal selle lolluse peale kõik veresooned terveks ja lõhkemata jäävad!

KALAD

Kalad ujugu vees, mitte alkoholi nimelises narkootikumis! Õlled-viinad-veinid keeravad kalade trajektoorid nii sassi, et nemad ise, ega ka keegi hea abiline kipu õiget teed enam kunagi üles leidma. Alkoholi asemel sobib kaladele hästi... jah, puhas vesi!

JÄÄR

Raudpolt, et koos lollikambaga matsaka rahapataka välja köhinud ja siis „šamaani“ telki roninud jääral läheb kehvasti! Ayahuascat tarbinud jäär oksendab, kukub läbi telgi seina ning näeb seejärel sellist õudusunenägu, et ta seda oma tölbi ajuga tõeks pidama hakkab. Mõnikord läheb sellise jäära rahustamiseks vaja spetsiaalset kostüümi ja veel spetsiaalsemat palatit!

SÕNN

Korgijooki lonksanud sõnn jääb lihtsalt seisma, ajab silmad suureks ja kukub külili. Kui sõnnil veab, siis ei jää tal koos kõige muuga koos süda seisma. Et korgijook on põhimõtteliselt vedel kilekott, siis muidugi ka palju õnne tervise edendamise puhul! Selle solgi asemel proovigu sõnn hoopis pargis jalutada.

KAKSIKUD

Ei, kanepit kimudes ei saa kaksikutest automaatselt Bob Marleyt ega isegi mitte Snoop „dippin', rippin', shakin' and bakin'“ Doggi! Ei aita siin reggaerütmid ega Jamaika lipuga t-särk! Kanepikaksikud hakkavad hoopis õgima ja võtavad juba juba mõne päevaga kohutavalt kaalus juurde! Kaksikud asendagu kanep piparmündimaitselise nätsuga!

VÄHK

Hoidke ennast ja oma vähjad opioididest (heroiin, morfiin, oopium jms) eemal! Seda rämpsu tarvitades saab peagi „selgeks“, et miski muu nagu enam üldse tähtsust ei oma. Sõltlane müüks isegi selle hindamatu horoskoobi maha, et vaid uued laksu saaks. Vaesed mõistuseta mutrikesed!

LÕVI

Kokaiin on mõeldud haledatele krantsidele, kes tahavad ennast mõnikord lõvina tunda! Kui lõvi peaks seda pahna proovima, siis tekib uskumatuna näiv võimalus, et lõvi hammustab iseendal pea otsast. Ilma peata lõvi on lihtsalt keha, sõgeda eluka keha!

NEITSI

No milleks neitsile ganja?! Niigi närviline näidis läheb tossu tirides paranoilisemaks kui mõni „Rahu!“ kisendav munitsipaalpoliitik. Kanepiuimas neitsi põgeneb iseenda eest siis sellise valuga, et unustab näiteks kõik oma kallid väärtesemed suvalistele koordinaatidele.

KAALUD

Kui kaalud ecstasy (amfetamiini) põske pistavad, saavad teda ümbritsevad inimesed näha lõuakrampides ja punnitavate silmadega narkomaani. Täielikult tasakaalust välja viidud kaalud tahavad siis hirmsasti midagi asjalikku teha, näiteks koristada. Koristamise asemel keeravad nad hoopis oma (või kellegi teise õnnetu) elamise taastumatult segi.

SKORPION

Skorpion on bad trip’i spetsialist! Anna skorpionile LSD-d ja võid näha, kuidas ta iseennast nõelama hakkab. Lisaks arvab ogaraks aetud putukas, et on lind ning üritab erinevatelt kõrgustelt lendu tõusta. Ei ole sellist häda kellelegi vaja! Hallutsinogeeni asemel anna skorpionile ja teistelegi hoopis kaleidoskoop mängida.

MARDIKAS

Kui mardikas legaalset narkootikumi ehk alkoholi neelab, on ta hoobilt kolmenädalases tsüklis, millest ta hiljem midagi ei mäleta. Tühi töö ja vaev! Üleüldse on alkohol üks karmimaid narkootikume, mis väänab muretult ja lubatult tuhandete täheloomade maksad kaheksasse, seda eriti pühade ajal.

AMBUR

Amburi sihik läheb lootusetult paigast kui ta nikotiini pahvima hakkab. Pole siin vahet, kas sigarett on ee või bee, ambur läheb ikka näost hallikas-roheliseks ja tema suuna- ning lõhnatajud hävivad tasapisi, aga seda kindlamalt. Rõõmu ta nikotiinist samuti ei saa, sest sõltuvust ja iiveldust ei saa ometi naudinguteks nimetada! Nikotiini asemel maitsku ambur tumedat šokolaadi.