Kuuendaks tegutsemisaastaks on Tallinn Music Weekist saanud tõeline meka naaberriikide ja kogu Balti ning Põhja regiooni muusikute jaoks. Seda tõestavad programmi kinnitatud 78 välisartisti: 19 Soomest, 12 Lätist, 12 Leedust, 7 Venemaalt, 4 Taanist ning 3 nii Valgevenest, Suurbritanniast kui Islandilt.

“Tänavuse Tallinn Music Weeki programmis figureerivad nii aktuaalseimad Eesti artistid, Euroopa tõusvad tähed kui kaugetest ja eksootilistest paikadest pärit esinejad,” kommenteerib TMW programmijuht Kristo Rajasaare. Rahvusvahelistest nimedest toob Rajasaare esile vanade propagandafilmide ja elektroonilise muusika teravmeelse põimimisega tunnustust kogunud ning oma läinudaastase debüütalbumiga Suurbritannia edetabelisse jõudnud retrofuturistliku duo Public Service Broadcasting Inglismaalt, Euroopa festivalikorraldajate lemmiku, sünge, sügava ja tantsulise eksperimentaalpopi üksuse BRNSi Belgiast, 80ndate artpopi ja r’n’b kajasid taaselustava Berliini hipsterbändi Ballet School, menuka elektropopi kollektiivi Everything is Made in China ja folkroki tähe Inna Zhelannaya Venemaalt. Eksootilisemate külaliste seas saab näha Iraani artiste Arash Yazdanit ja Shiraz Rahavarde-Parsian’i ning Gruusia kollektiivi IRIAO.

Nagu igal aastal, on ka tänavusel festivalil puhumas nii mõnedki uued tuuled.

Esimest korda on TMW programmi koostamisel kaastegev raadiojaam Raadio Sky Plus, esitledes oma programmi reedel, 28. märtsil Rock Cafes. Kontserdikohtadest tasub kindlasti külastada Kultuurikatlas valmivai põnevaid uusi kontserdipaiku – klubi Koridori, Katelde saali ja Vitamin Lofti, kus Stalker festival esitleb reedel, 28. märtsil nii Eesti ja lähiriikide kui ka Islandilt ja Inglismaalt pärit aktuaalseid elektroonikaartiste. Neljapäeva õhtul avab festivali Von Krahli teatris ja baaris põhjanaabrite legendaarne Stupido plaadifirma, kes tähistab nii siin kui Soomes oma 25. aastapäeva. Üles astuvad plaadifirma armastatuimad artistid läbi aegade nii Eestist kui Soomest.

Ka klassika ja nüüdisklassika esitlused toimuvad tänavu uutes kontserdipaikades. Lisaks juba varem programmis figureerinud Mustpeade majale esitlevad Eesti Muusika Päevad koos Göteborg Art Sounds festivaliga laupäeval, 29. märtsil oma kava Rotermanni kvartali Uues Jahulaos.

Festivaliprogrammi on esmakordselt kaasatud ka Nokia kontserdimaja, kus neljapäeval, 27. märtsil tutvustatakse Pille Lille Muusikute Fondi ja Eesti muusika arenduskeskuse eestvedamisel noori Eesti klassikatalente.

TMW raames toimub taas linnalavaprogramm, mis toob pealelõunaste tasuta kontsertidega festivalimelu Tallinna raamatu- ja plaadipoodidesse, galeriidesse ja kohvikutesse. Jätkub ka eelmisel aastal alguse saanud restoranifestival “TMW maitsed”, mille raames tutvustatakse linna mõnusamaid restorane ja söögikohti. Samuti jätkub aasta tagasi debüteerinud ja ülipopulaarseks osutunud vestlussari “TMW jutud”.

Linnalava kontserdipaigad ja ajakava, “TMW maitsed” osalejad ja eripakkumised avalikustatakse 17. veebruaril, TMW jutud” programm 1. märtsil.

Tallinn Music Weeki festivaliprogramm on valminud koostöös oluliste Eesti muusikaorganisatsioonidega: Raadio 2, muusikaportaal rada7.ee, Raadio Plus, Rock Cafe, plaadifirmad Lejal Genes, Pigfarm Music, Eesti Pops, Elwood Muusik ja World Clinic, Viljandi pärimusmuusika festival, Jazzliit ja Jazzkaar, Stalker Festival, Manka Boutique Pop üritusesari ja festival, kohalike artistide fännikraami vahendav veebipood 311.ee, Baltikumi muusikale pühendunud veebiplatvorm The Baltic Scene, festival Hea Uus Heli, tantsumuusikaduo Rulers of the Deep üritustesari, restoran-klubi HETK, Eesti Heliloojate Liidu festival Eesti Muusika Päevad, Pille Lille Muusikute Fond, Eesti Interpreetide Liit ja Eesti Muusika Arenduskeskus.

Eelmisel aastal võttis Tallinn Music Weekist osa 17 000 muusikasõpra Eestist ja välismaalt, ka sel aastal ootame külalisi Lätist, Venemaalt ja Soomest. Festivali kodu, keskus ja ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

Festivali kava ja artistiinfo: www.tmw.ee

Tallinn Music Week 2014 esitlejaks on Põhjamaade suurim pank Nordea, suurtoetajateks EMT ja Nordic Hotel Forum.

Festivalipassid hinnaga 45 € on saadaval Piletilevist. 24. märtsist on festivalipassi hinnaks 55 €. Müügil on ka kontsertide üksikpiletid hinnaga 5 – 15€.

Nordea panga klientidele kehtivad soodustused: Stockmann MC kaardi omanikele -10% festivalipassi hinnast, Gold krediitkaardiga -20% festivalipassi hinnast ja Platinum krediitkaardiga -30% festivalipassi hinnast.

EMT Topeltpluss klientidele kehtib -20% soodustus festivalipassi hinnast.