Tänavu juba kaheksandat korda toimuva TMW kava on mitmekülgsem kui kunagi varem. Terve nädala kestev ning üha uusi maitseid ja värve omandav linnafestival pakub lisaks rahvusvahelise kooslusega muusikaprogrammile, loovtööstuse konverentsile, restoranifestivalile, avalike vestluste sarjale ja Disainiturule taas möödunud aastal edukalt debüteerinud Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) koordineeritud eriprogrammi „TMW kunst“, mis seekord keskendub noorele ambitsioonikale eesti kunstile.

"TMW kunst" raames toimub teisipäeval, 29. märtsil kl 17.00-21.00 spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu Tallinna Teisipäev. Viies pealinna galeriis esitletakse noorte eesti kunstnike ja väljapaistvate kunstitudengite töid ning kaasatud on ka mitmed rahvusvahelised projektid. Eesti Kunstiakadeemia galeriis Vabaduse väljakul saab animaatori Lilli-Krõõt Repnau ja Hispaaniast pärit ajakirjaniku Francisco Martinez’i kureeritud näitusel tutvuda noorte tudengite loominguga. Hobusepea galeriis esitletakse EKAs installatsiooni ja skulptuuri tudeerinud kunstnike tandemi Art ja Helena ühisnäitust "Milleks meile küll see mäng" ning fotograafi Temuri Hvingija, metallikunstnike Rait Siska ja Risto Tali ning tegevuskunstniku Erik Alalooga ühisprojekt „M_M_M_M“ Okapi galeriis lahkab kaasaegse kunsti ja maailma suhteid laiemalt. Eesti rahvusvaheliselt tuntuima galeriis Temnikova & Kasela pakub foto- ja installatsioonikunstnike Sigrid Viiri ja Jimmy Limiti impordi ja ekspordi mõisteid käsitlevat näitust – näha saab nii algsest kasutusviisist vabastatud objektide fotosid kui mahukat ruumiinstallatsiooni.

Tallinna Teisipäeva õhtu lõpetab ARS'i sisehoovis asuvas Rundumi projektiruumis rahvusvahelise linnaruumi uurimisplatvormi Urbiquity näitusega "Memory and Movement". Näitusel on luubi all nii kahetised suhted Ecuadori ja Hispaania vahel, Bosnia sõda läbi isikliku kogemuse kui pastoraalne lammaste karjatamise traditsioon kaasaegses Itaalias. Itaallase Stefano Carnelli, hispaanlase Pablo Conejo ja eestlase Mattias Malki loodud Urbiquity asub Londonis, Madridis ja Tallinnas ning on algatanud linnaruumi uurimusi ümber maailma.

Eelnimetatud kunstnike ja kuraatorite koostööprojektid ja näitused jäävad TMW nädalal avatuks tavapärastel lahtiolekuaegadel kolmapäevast, 29. märtsist kuni pühapäevani, 3. aprillini.

Lisaks on "TMW kunst" kavasse kaasatud spetsiaalne publikuprogramm Tallinna Kunstihoones üleilma märgilisematel kunstimessidel laineid lööva Kris Lemsalu ja Eesti maalikunsti grand old man’i Tiit Pääsukese näitusel "Kaunitar ja Koletis". Näituse kuraator on Tamara Luuk.

Noorte tulevikutähtede avastamise tähe all toimuvad „TMW kunst“ raames ka avalikud vestlused NOAR.eu kunstikeskkonna ja EKA koostöös läbiviidud tudengikonkursil silma paistnud kunstnikega. Neljapäeval, 31. märtsil toimub Müürivahe Reval Cafes kohtumine konkursil osaleva duo Art Nõukase ja Helena Keskkülaga, kelle looming on tihedalt seotud ka muusikaga. Laupäeval, 2. aprillil korraldab kunstirühmitus Neandertali koobaskool jalutuskäigu Tallinnas, millele järgneb vestlusring kunstiplatvormi liikmete Viktor Gurovi, Hedi Jaansoo, Kristel Raesaare ja Pire Sovaga.

TMW festivali publik saab kunstikeskkonna NOAR.eu ja EKA tudengikonkursil osalevate kunstiteoste seast valida ka oma lemmiku. Konkursi töödega on võimalik tutvuda "TMW maitsed" programmis osalevates kohvikutes ja restoranides.

Vaata lähemalt SIIT.