Hariv ja humoorikas „Eesti filmi laulud“ esietendus Eesti filmi 100. juubeliaastal. See on ühtaegu nii mõtteline järg kunagisele „Eesti teatri lauludele“ kui ekskurss läbi kodumaise filmimuusika ajaloo alates selle kõige esimestest sammudest kuni tänapäevani.

Eesti film on võrreldes teiste kunstiliikidega suhteliselt nooruke – esimene helifilm valmis alles 1932. aastal, seega 18 aastat pärast esimese tummfilmi „Karujaht Pärnumaal“ sündi. Selle ajaga on loodud siiski väga suur kogus filmimuusikat, mille hulgas on ka palju väärtuslikke teoseid. Peale helilooja on iga teosega seotud laiemgi kultuurilugu (teksti autor, esitajad), mis väärib eraldi uurimist. Paljud laulud on üldteada, kuid hulganisti on ka neid, mida ei tunta või ei mäletata. Mõnel juhul on film mälust kustunud, muusika aga ei sure.

„Eesti filmi laulude“ muusikajuht on Tallinna Linnateatri muusikaala juhataja Riina Roose, kes ühtlasi kuulub 2014. aasta laulupeo „Aja puudutus“ lavastusmeeskonda. Kontsert-etendusel kõlavad muusikapalad on arranžeerinud Jaak Jürisson. Laulavad ja mängivad Tallinna Linnateatri näitlejad Liis Lass, Maiken Schmidt, Sandra Uusberg, Kaspar Velberg, Mikk Jürjens, Veiko Tubin, Mart Toome ja Andero Ermel.

Lavastuse koreograaf on Maiken Schmidt, valguskunstnik on Kalle Karindi. Lavastuse kunstnikuna tegi debüüdi Tallinna Linnateatri peagrimeerija Anu Konze, kes on kaasa aidanud paljude eesti filmide valmimisele. Anu Konze pälvis oma töö eest ka Tallinna Linnateatri kolleegipreemia 2013 parima kujunduse eest.
Prooviprotsessis, mille jooksul vaadatakse muuhulgas ära aukartustäratav hulk eesti filme, on trupile suureks abiks pikki aastaid Tallinnfilmis helirežissöörina ja hiljem dokumentaalfilmide loojana töötanud Enn Säde.

„Eesti filmi laulude“ üks ja ainus kontsert Pärnus toimub 10. mail kell 19.00 Pärnu kontserdimajas. Piletid hinnaga 17 eurot on müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.