Vanalinna päevad algavad laupäeval kell 18 rongkäiguga Vabaduse väljakult Raekoja platsile ning sellele järgneva etendusega „Avatud südamega linn“.

Etendus kõneleb vaesest perest pärit Margareetast, kes armub rikkasse ja suursugusesse Hermanni ning nende keelatud armastusest saab nurgakivi Tallinna Vanalinna müüridele.

Armastajapaari Margareetat ja Hermanni mängivad näitleja Marilyn Jurman ja Trafficu solist Silver Laas. Jutustajarollis on suurim kohalik armastaja läbi aegade – Toomas Nipernaadi, keda mängib Tommyboy. Kaasa teevad veel El Mayonesa, Marvi Vallaste, Nele Kirsipuu, Hannes Mets, Kristo Veinberg ja Meelis Rondo. Oma osa on ka ooperilauljatel Priit Volmeril ja Oliver Kuusikul.

Vanalinna päevade väljapaistvamad esinejad on ERSO, kammerorkester St-Peterburg Symphonieta, politsei- ja piirivalveorkester, Rein Rannap, ansambel Svjata Vatra, Türgi ansambel Baba Zula, teatrid Ungarist ja Koreast ning Royal OperaJazz.

Rahvusvahelist mõõdet lisab päevadesse Noorsoo- ja Nukuteatri korraldusel toimuv festival „Tallinn Treff“, kuhu jõuavad näitetrupid paljudest riikidest.

Vanalinna päevad kestavad 28. maist 5. juunini ning sellesse aega mahub sadu kvaliteetseid kontserte, etendusi ja ettevõtmisi.