23.04.2015 Täna Jazzkaarel
Kell 19.00 Nordea Kontserdimaja Gregory Porter (USA)
Kell 20.00 Sõltumatu Tantsu Lava Külli Roosna ja Kenneth Flak „Blood Music“ (Eesti-Norra)
Kell 21.00 Vaba Lava Mathias Eick Quintet (Norra)
Kell 23.00 Punane Maja Ingrid Lukas “Meets dance” koos Twisted Dance Company

Gregory Porter on USA jazzlaulja-helilooja, kelle soe hääl ja mõnus olek poevad kuulajale põue. Ta on hetkel kuumim ja oodatuim meeslaulja jazzilavadel, tema tämbrisse armuvad igas eas kuulajad. Porteri sarm lummas Eesti publikut juba aastal 2013, kui Gregory esines Jazzkaarel väljamüüdud saalitäiele kuulajatele ning vaimustunud muusikasõbrad kutsusid teda neli korda lavale tagasi. Aastal 2014 võitis Gregory Porter oma esimese Grammy kategoorias „Best Jazz Vocal Album” plaadi „Liquid Spirit” eest.

„Blood Music” on duett tantsija Külli Roosna ja helikunstniku Kenneth Flak’i vahel, et täita lava omavahel seotud liikumise ja heliga. Etenduses muutub keha muusikainstrumendiks, mis heli loob ja esitab. 

Mathias Eick on Norra uue jazzipõlvkonna eredamaid esindajaid. Noore trompetimängijana peeti teda üheks andekamaks ja paljulubavamaks talendiks ja nüüd 35 aastasena on ta oma olulisust kuhjaga tõestanud. Lisaks trompetile mängib Eick bassi, vibrafoni, klaverit, kitarri ja nagu ta ise ütleb „kõike, mida vaja”. Tema karged meloodiad ja põhjamaine lüüriline helikeel on vürtsitatud kaasaegsete biitidega.

Laulja-laululooja Ingrid Lukas naaseb taas Eestisse kontserte andma, et Jazzkaarel oma uut plaati „Demimonde“ tutvustada. Sel korral jõuab Ingrid pealinna kõrval ka Viljandisse, Tartusse, Otepääle, Valgasse ja Pärnusse. Tallinna ja Tartu kontserdid on erilised, kuna Ingrid Lukas teeb koostööd andeka Eesti koreograafi Rene Kösteri ja tema tantsutrupiga „Twisted Dance Company“.

Jazzkaar üle Eesti:
Kell 19.00 Pärnu Kontserdimaja Elina Duni (Albaania-Šveits)
Albaaniast pärit lauljatari Elina Duni muusika on dünaamiline ja värske nagu karge mägede õhk. Koos Šveitsi tippmuusikutega esitatakse Albaania ja Balkani folkloorist inspireeritud jazzi lauljatari värskelt, maineka ECM plaadifirma all ilmunud teiselt albumilt.

Kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika Ait Oleg Pissarenko Band
Oleg Pissarenko ja tema bänd esitlevad uut kauaoodatud plaati „Point“, mis on kollektiivi siserännakute triloogia viimane osa. See on jätk - aga võibolla ka vastus - eelmisel albumil esitatud küsimusele: Kes Sa Oled?

Kell 21.00 Tartu Jazz Club Mehmet Polat Trio (Türgi-Mali-Holland)
Mehmet Polat Trio muusika on vaimne ja seiklusterikas kolme muusiku teekond, kus põimuvad Lähis-Ida muusika maagiliste pillide nei, harfi ja ud’i helid. Nende helide juured on vanas Anatoolias, Ottomani impeeriumi, Balkani ja Lääne-Aafrika muusikatraditsioonides. Muusikaline teekond minevikust tänapäeva pakub rohkelt avastamisrõõmu.


Linnaruumiprojekt Tallinnas

Vahetunniüllatus ühes Tallinna koolis
12:00 Lõunajazz Dublineris
Ats Tani, Oliver Rõõmus & co
12:00 Lõunajazz Müürivahe Reval Cafes
H. Elleri nimelise muusikakooli noored
13:00 Jazziaken Viru tn 3:
H. Elleri nimelise muusikakooli noored
15:00 Chopini park: muusikaline vaip
EMTA Improosakond
15:14 Tramm nr 3 Kino Kosmos – Kadriorg – Vabaduse plats
H. Elleri nimelise muusikakooli noored
16:30 My City hotelli esine park
North Sea Round Town: Stephanie Francke ja Paulo Bouwman
17:00 Lennujaama pagasiala
Siim Aimla ja co
18:15 Enne kontserti muusikaline üllatus Nordea kontserdimaja ees
H. Elleri nimelise muusikakooli noored