22.04.2015 Täna Jazzkaarel
Kell 17.00 Punases Majas Noortelava: Anna Kvintett, tasuta
Kell 18.00 Vaba Lava Gregoire Maret Quartet (USA)
Kell 20.00 Sõltumatu Tantsu Lava Külli Roosna ja Kenneth Flak „Blood Music“ (Eesti-Norra)
Kell 21.00 Vaba Lava Ester Rada (Iisrael-Etioopia)
Kell 23.00 Punane Maja Tafenau-Aimla-Marjamaa & Band „Saksofonide öö“ 

Gregoire Maret on täna Toots Thielemansi ja Stevie Wonderi kõrval eredaim suupillimängija. Teda oli võimatu mitte märgata mulluse Jazzkaare juubelifestivali staari Cassandra Wilsoni kontserdil. USA jazzitippudega kogu maailmas esinenud ja Pat Metheny ansamblis Grammy võitnud muusik on tagasi Jazzkaarel, seekord enda ansambliga.

„Blood Music” on duett tantsija Külli Roosna ja helikunstniku Kenneth Flak vahel, et täita lava omavahel seotud liikumise ja heliga. Etenduses muutub keha muusikainstrumendiks, mis heli loob ja esitab. 

Ester Rada annab tänasele soulile oma värske kirka hääle – lauljatari rahvusvaheline tähelend on olnud hämmastavalt kiire – 2013. aastal ilmunud albumi järel sai ta kutse esineda Euroopa suurimal Glastonbury festivalil. 2014. aastal esines noor staar juba paljudel Euroopa festivalidel ja oli ka üks Helsingin Juhlaviikot peaesinejaid. 2015. aastal on oodata ka uut albumit.

„Saksofonide öös“ on kõrge groove`i hoiatus! Energia kruvivad kõrgele kolme generatsiooni karismaatilised saksofonistid – bändi liider Raivo Tafenau, Siim Aimla ja Mairo Marjamaa ning bändi muusikud Joel Remmel, Mihkel Mälgand ja Ahto Abner. Seekord saab nautida saksofonidepere imelisi hääli ja kooskõlasid kogu skaala ulatuses.

Jazzkaar üle Eesti:

Kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika ait Elina Duni (Albaania-Šveits)
Albaaniast pärit lauljatari Elina Duni muusika on dünaamiline ja värske nagu karge mägede õhk. Koos Šveitsi tippmuusikutega esitatakse Albaania ja Balkani folkloorist inspireeritud jazzi lauljatari värskelt, maineka ECM plaadifirma all ilmunud teiselt albumilt.

Kell 19.00 Narva Jazz Club Mehmet Polat Trio (Türgi-Mali-Holland)
Mehmet Polat Trio muusika on vaimne ja seiklusterikas kolme muusiku teekond, kus põimuvad Lähis-Ida muusika maagiliste pillide nei, harfi ja ud’i helid. Nende helide juured on vanas Anatoolias, Ottomani impeeriumi, Balkani ja Lääne-Aafrika muusikatraditsioonides. Muusikaline teekond minevikust tänapäeva pakub rohkelt avastamisrõõmu.

Kell 19.00 Elva kultuurikeskus Sinilind Trio Sooäär-Vaigla-Ruben
Jaak Sooäär, Raul Vaigla ja Tanel Ruben on koos esinenud ligi viisteist aastat. Sel korral esitlevad nad mitmel pool Eestis oma kolmandat albumit „1980“, mis sündis olümpiaregati tuules.

Kell 20 Genialistide Klubi Tartus Ingrid Lukas “Demimonde” (Eesti-Šveits)
Laulja-laululooja Ingrid Lukas Zürichist tuleb Jazzkaarele, et tutvustada oma uut võimsa rokiliku kõla ja müstiliste meeleoludega plaati „Demimonde“.

Linnaruumiprojekt Tallinnas
Vahetunniüllatus Tallinna koolis
12:00 Kino Kosmos: Danske Liidrite Foorumi tervitus
12:00 Lõunajazz Dublineris
Western Funk: Velle Tamme, Risto Elias, Mihhail Kovaljov trummar, Ervin Sokk
12:00 Lõunajazz Müürivahe Reval Cafes
TÜVKA: Harri Heinsoo trio
13:30 My City hotelli esine park
Linnaruumi muusikute ühine jämm
14:00 Harju tn kohvik Caffeine’i esine
TÜ VKA: Harri Heinsoo trio
15:30 Tallinna Sadama D-terminal
TÜ VKA muusikud
17:00 Noortelava Punases Majas
Anna Kvintett
Sally Stuudio noored kunstnikud Gregoire Maret Quarteti kontserdil kunsti loomas