Avishai Cohen on Iisraeli trompetivirtuoos, kes on jazziringkondades tuttav üle maailma. Andres Mustonen kohtus Avishaiga Tel-Avivis. Lepiti kokku, et koos esinetakse Jazzkaarel. Mustonen Jazzkvartett koosseisus Andres Mustonen- viiul, Jaak Sooäär- kitarr, Taavo Remmel- kontrabass ja Tanel Ruben- trummid esitab muusikat nii trompetisti repertuaarist kui ka oma araabia-juudi-türgi muusikast inspireeritud lugusid.

Norra saksofonist Marius Neset on täht juba praegu. Hiljuti sai ta lepingu mainekalt ACTi plaadifirmalt ja esimene album selle märgi alt on juba salvestatud ning ootab plaadilettidele jõudmist. Jazzkaare külalistel on õnne saada album esimesena, juba Tallinna kontserdil. Kui eelmise plaadi nimi oli Birds siis uus album kannab nimetus Lion. Marius Neseti loomingus on mõlemaid- nii linnulaulu kerget virtuoossust kui ka lõvilikku jõudu. Marius Neseti kvartetis mängivad tippklassi muusikud.

Eesti poistest koosnev Abraham’s Cafe sündis 2010. aasta kevadel Otsakooli muusikutest-mõttekaaslastest. Abraham´s Café noored ja ambitsioonikad muusikud on osavalt kokku seganud maailmamuusika ja jazzi. Nende lugudes on klezmermuusika hõngu, araabia meloodiate mustreid ja ladina-ameerika rütme. Alustanud küll maailmamuusika teemadest, on ansambli praeguses kavas suurem osakaal omaloomingul.

Merepaviljon:

18.00 Trompetist Avishai Cohen (Iisrael) & Andres Mustonen jazzkvartett
21.00 Marius Neset Quartet (Norra)

Teater NO99 Jazziklubi:

22.00 Abraham's Café

JAZZKAAR ÜLE EESTI

James Dalton on pärit New Jerseyst. Ta on bluesman – laulik ja maailmarändur, poeet ja jutuvestja. Ta on käinud läbi tulest ja veest otsides oma kuulajat kõikjalt, mõeldavatest ja mõeldamatutest kohtadest. James Dalton ütleb, et teda paeluvad inimesed: individuaalselt, personaalselt, üks inimene korraga, ja ta otsib neid, et jagada rännakuil kogunenud elukogemust ja -rõõmu, olgu lavadel või metrooplatvormidel, elutubades või raadioeetris, jalgu trampides ja trummi lüües, huilates ja hõikudes, kitarri plõnnides ja suupilli puhudes.

Kadri Voorand on eriline jazzitalent, kelle karismaatiline hääl, esitus ja isikupärane looming vaimustavad nii kodupublikut kui ka jazzisõpru mitmel pool Euroopas, USA-s ja Kanadas.

Susana muusika on kaunis, habras ja õrn nagu esimesed kevadel puhkenud pungad. Lauljatar on õppinud inglise ja hispaania kirjandust; pianisti, laulja ja laululoojana on ta autodidakt. Ammutades inspiratsiooni lemmikutest nagu Nina Simone, Tom Waits, Prince ja The Beatles, loob ta omaenda muusikalise võlumaailma.

LINNARUUMIPROJEKT (Tallinn):

12:00 Jazziaken, My City hotell: James Dalton
14:00 Lõunakontsert NYC Piano Bar: Otsakool bändid
14:00 Energia Avastus-keskus, Vabaduse väljakul, keskuse ees: Siim Aimla
15:12 Jazzitramm nr 1 (Mere pst - Kadriorg - Linnahall): Markus Eermann jt
17:00 Ummikujazz, Viru ring: Siim Aimla jt
17:20 Merepaviljoni väljas: JazzIn Sisters