Nokia Kontserdimaja:

Cassandra Wilsoni ainulaadse madala tämbririkka hääle võib ilmeksimatult ära tunda tuhandete seast. Lauljatari helikeel ühendab jazzi kantri, folgi, bluesi, rocki ja souli. Tema kirgas ja kirglik lavaline olek viib kuulaja muusika võlumaailma, kus leiad end vahel Missisipi istandustes bluesi laulmas kord ebamaistes unenäolistes sfäärides või armastuse kuningriigis, mille kuninganna ongi Cassandra Wilson. Ta on korduvalt valitud maailma parimaks jazzilauljatariks mainekate jazziajakirjade Down Beat ja JazzTimes lugejate ning kriitikute poolt. Ta on võitnud rohkelt auhindu ja tunnustust, teiste seas 2 Grammy auhinda.

Merepaviljon:

Portico Quartet kõlab nagu miski, mida pole eales varem kuuldud. Londonist pärit Mercury auhinna nominentide ainulaadne muusika on laienenud haarama uusi heliterritooriumeid. Saades inspiratsiooni elektroonilisest, ämbient, klassikalisest ja tantsumuusikast viivad nad oma imeliku, ilusa, filmiliku tulevikumuusika uutele horisontidele, kus pealtvaatajaiks Burial, Mount Kimbie ja Flying Lotus koos Arve Henrikseni ja Bon Iveri tekstuuride Steve Reichi ja Max Richteri viirastustega. Kuid seda kõike matab rõõm muusika tegemisest. Müstika ja draamaga vürtsitatud Portico Quartet viib oma kuulaja tulevikku.

Teater NO99 Jazziklubi:

Susana muusika on kaunis, habras ja õrn nagu esimesed kevadel puhkenud pungad. Lauljatar on õppinud inglise ja hispaania kirjandust; pianisti, laulja ja laululoojana on ta autodidakt. Ammutades inspiratsiooni lemmikutest nagu Nina Simone, Tom Waits, Prince ja The Beatles, loob ta omaenda muusikalise võlumaailma.

Susana Sawoffi muusika kuulamist võiks võrrelda mängulise „ühenda punktid joonega“ tegevusega, kus lõpuks selgub üllatav tervikpilt. Tema laule võib kirjeldada kui Susana isikliku mikrokosmose pildikesi. Iga ta kontsert on kui omapärane reis sisemaailma, mille uksed avab lauljatari lohutav, soe ja sügav melanhoolse varjundiga hääl. Peenelt lihvitud poeesia keskendub armsatele detailidele ning vaatleb elu otsekui luubi all. Suurendus muudab Susana mikrokosmose igaühe makrokosmoseks ning see tunne jääb kestma veel kauaks pärast kontserdi lõppu.


ÜLE EESTI:

Tartu: Kell 21.00 Nils Landgren & Jazz Baltica Ensemble (Saksamaa jt) Tartu Jazzklubi

Pärnu: Kell 21.00 Karsten Mathiesen (Taani) ja Vaiko Eplik Fookus

Kuressaare: Kell 19.00 Kadri Voorand Group / Hanna Paulsberg Concept (Norra) Kuressaare Kultuurikeskus

Valga: Kell 18.00 Abraham’s Cafe Valga Muusikakool

LINNARUUMIPRIJEKT:

13:00 Jazz My City ees: Karsten Mathiesen

14:00 Lõunakontsert NYC Piano Bar: Otsakooli õpilased

15:00 Muusikaline kerjus, Viru tn De La Gardie ees: Siim Aimla jt

16:45 Lennukas jazz, Lennujaam: Janno Trump jt

16:30 Jazzirongkäik

18:00 Nokia kontserdimaja ees muusikaline vaip: Markus Eermann jt