Kell 19.00 Nordea Kontserdimaja David Sanborn (USA)

Esmaspäeval kell 19 ootab muusikasõpru Nordea Kontserdimajas legendaarse saksofonivirtuoosi David Sanborni kontsert. Kuus Grammy auhinda võitnud muusik on maailma populaarsemaid instrumentaliste, tema 25-st omanimelisest albumist on paljud kuldsete müüginumbritega. Lisaks on teda kutsunud esinema sellised staarid nagu Stevie Wonder, The Rolling Stones, David Bowie jt. Muusikastiilidest on talle ühtviisi omased soul, r’n’b, bluus, rock, pop- ja jazzmuusika.

Kell 21.00 Punane Maja Showcase-kontsert: Abraham’s Café, Holger Marjamaa Trio, Kadri Voorand Trio

Kell 21 kõlab Telliskivi Loomelinnaku Punases Majas värske valik Eesti jazzmuusikat: ainulaadsel showcase-kontserdil saab kuulda Abraham’s Café, Holger Marjamaa Trio ja Kadri Voorand Group’i loomingut. Meisterliku ja omanäolise eri maailmanurkade helikeele käsitlusega Abraham’s Café mitmekihilises helidepaletis annavad tooni klarnet ja akordion. Noor klaverivõlur Holger Marjamaa särab alati, olgu siis mängides jazziklassikat või omaloomingut. Laupäeval Jazzkaarel suurima tunnustuse - Danske Jazziauhinna pälvinud laulja-helilooja Kadri Voorandi loomingu fantaasiaküllus, kirg ja isikupära lihtsalt ei saa jätta kuulajaid ükskõikseks. 


Head jazzi kuuleb esmaspäeval ka Viljandi Jazzkaarekesel, Jõhvis ja Raplas.


Kell 19 Viljandi Pärimusmuusika Ait Ingrid Lukas „Demimonde” (Eesti-Šveits)
Laulja-laululooja Ingrid Lukas Zürichist esitab kontserdil oma kvartetiga uue võimsa rokiliku kõla ja müstiliste meeleoludega plaadi „Demimonde“ muusikat.


Kell 20 Jõhvi Kontserdimaja Oleg Pissarenko Band
Kitarrist Oleg Pissarenko ja tema bänd esitlevad Jazzkaarel oma viiendat albumit „Point“, mis on kollektiivi siserännakute triloogia viimane osa. See on jätk – aga võibolla ka vastus – eelmisel albumil esitatud küsimusele: Kes Sa Oled? Ansambel on saavutanud unikaalse kõla tänu Pissarenko karismaatilisele natuurile ja muusikute kümneaastasele viljakale koostööle.


Kell 19 Rapla Kultuurikeskus Mehmet Polat Trio (Türgi-Holland)
Mehmet Polat Trio muusika on vaimne ja seiklusterikas kolme muusiku teekond, kus põimuvad Lähis-Ida muusika maagiliste pillide nei, harfi ja ud’i helid. Nende helide juured on vanas Anatoolias, Ottomani impeeriumi, Balkani ja Lääne-Aafrika muusikatraditsioonides. Muusikaline teekond minevikust tänapäeva pakub rohkelt avastamisrõõmu.


Lisaks põhikontsertidele jõuab muusika Linnaruumiprojekti vahendusel ka üllatavatesse kohtadesse väljaspool kontserdisaale: väljakutele, rongidesse, koolidesse, trammi ja isegi liiklusummikusse!
Linnaruumi programm Tallinnas 

 
Nopi siit välja oma tänased lemmikud!

Üks ägedaim ja erilisem etteaste tõotab tulla kell 15.00 koos Tatu Rönkkö ja EMTA Improkooriga!!
8:30 Ummikujazz
Siim Aimla ja co
Vahetunniüllatus Tallinna koolis
TÜ VKA noored muusikud
13:00 Lõunajazz: Dublineris
Roberts Caffe: Robert Nõmman, Peter Põder, Viktor Kristjan Landberg, Madis Katkosilt
15:00 Harju tn kohvik Caffeine’i esine
EMTA Improkoor ja Tatu Rönkkö
15:30 Chopini pink: muusikaline vaip
G. Otsa nimelise muusikakooli noored
16:08 Tramm nr 3: Kino Kosmos – Kadriorg – Vabaduse plats
G. Otsa nimelise muusikakooli noored
16:30 Lennujaama raamatukogu
TÜ VKA muusikud Maris Aljaste ja band
16:00 Kaubamaja vaateaken: jazzimannekeenid
H. Elleri nimelise muusikakooli noored
18:15 Enne kontserti üllatus Nordea kontserdimajas

Eelviimane Köögikontsert! – Välja müüdud!

Kell 18 Kristiine linnaosa, Reili & Lucia köök Tatu Rönkkö köögikontsert
Soome trummar ja löökpillimängija Tatu Rönkkö on viimased kaks aastat uurinud ja avastanud erinevate köökide helisid üle maailma. Ta mängib koduköökides improviseeritud kontserte, kasutades ainult köögis leiduvaid esemeid. Omal moel on see väljakutse ka publikule – sa viibid kellegi köögis koos inimestega, keda sa ei tunne ja kõik, mis juhtuma hakkab, on suur üllatus. Improkontserdiks ettevalmistusi ei tehta, instrumente kaasa ei võeta ning muusik ise saabub kööki samaaegselt publikuga. Täpne aadress kirjas piletil – loe lisaks:
http://www.jazzkaar.ee/et/kavad/jazzkaar-2015/koeoegikontserdid/item/koeoegikontsert-tatu-roenkkoe-soome-2.html