1. “Revolutsiooni inglid” – koos režissöör Aleksei Fedortšenkoga kell 19.15 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT)

“Revolutsiooni inglid” on film PÖFFi rahvusvahelisest võistlusprogrammist, mis kombineerib ajalugu ümber, näidates imperialiste läbinisti positiivses valguses ja jättes mainimata hantide vastased julmad repressioonid. Tegu on omapärase, ootamatustest tulvil filmiga, mille suurimad tõmbenumbrid on silmapaistev vene näitlejakoolitus ning maagilise realismi maiku võimendav kunstiline kujundus.

 
Filmi režissöör Aleksei Fedortšenkoga üllatas 2005. aastal Veneetsia filmifestivali publikut ja žüriid oma pseudoajaloolise dokumentaalfilmiga “Esimesena kuul”, mis pälvis ka Orrizonti sektsioonis peaauhinna. Tema mängufilm „Tsiitsitajad” linastus 2010. aastal PÖFFi ametlikus võistlusprogrammis. “Revolutsiooni inglid” on tema viies täispikk film.

2. “Nad on põgenenud” – koos režissöör Jukka-Pekka Valkeapääga kell 20.45 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT)

“Nad on põgenenud” on film PÖFFi Tridensi võistlusprogrammist, mis räägib allasurutud vihast ja üksindusest vabanemisest, julmast ebaõiglusest ning samas puhtast soovist leida keegi, keda usaldada.
Eraldi mainimist väärib filmis pisirolli tegev Pelle Heikkilä, kelle karakter on filmi üks värvikamaid kõrvalehüppeid, täis eneseirooniat soomlaste endi pihta. Kõrvu torkab ka helirežissööri Miicke Nyströmi looming, kelle meisterlik kaastöö annab filmile omaette väärtuse.

Filmi režissöör Jukka-Pekka Valkeapää on Eesti publikule tuntud koostöös eestlastega valminud filmiga “Külaline”, mis oli tema esimene täispikk film ja linastus ka PÖFFil 2008. aastal. Tänavusel Veneetsia filmifestivalil esilinastunud “Nad on põgenenud” on lavastaja teine täispikk film.

3. “Täna” – koos režissööri Reza Mirkarimiga kell 21.15 Coca-Cola Plazas (piletid SIIT)

“Täna” on film PÖFFi rahvusvahelisest võistlusprogrammist, mis vaikselt rulluva draama taustaks jutustab julmast maailmast, mis kahte võõrast inimest lähendab. Inimlik hoolivus võidab, kuid nagu ikka, mängib juhus inimese elus peamist rolli. Peaosas mängib Iraani kino tuntud ja auhinnatud näitleja ning laulja Parviz Parastooee. Naispeaosas debüteerib Soheila Golestani.

Filmi režissöör Reza Mirkarimi on alates 2001. aastast vändanud kokku seitse täispikka mängufilmi, millest “Täna” on viimane.