Selle aasta festivali raames on ette võetud viis suuremat seina, millele värvide abil antakse uus väljanägemine ja sõnum. Kunstnikutööd on kõigil huvilistel võimalik vaatamata tulla, samuti ootab rohket osavõttu tänavakunsti teemaline kõrvalprogramm.

Sõnum Seinal festivali eesmärgiks on näidata, kuidas kunsti abil on võimalik linnaruumi paremaks muuta. Endised tehasehooned, lagunema jäänud kinnisvara, tühjad seinapinnad pakuvad rohkesti võimalusi tänavakunstnikele, kelle oskused ja loomingulisus võivad anda piirkonnale uue rütmi ja väljanägemise.

"Sõnum Seinal festival toob tänavakunsti nurgatagustest välja tähelepanu keskmesse ning näitab, et tegemist ei ole vandaalitsemisega vaid see võib pakkuda kunstilist elamust kõigile möödujatele. Üht moodi nauditavad on nii joonistamisprotsess kui lõpptulemus" sõnab festivali üks korraldajatest Keiu Telve. Samuti toob ta välja, et eelmise aasta festival on näidanud, et kõrge kvaliteediga tänavakunst ei suurenda mitte mingil juhul illegaalset tänavakunsti ning Sõnum Seinal 2013 päädis pärnakatelt igati positiivse vastukaja. "Festivali latti me alla ei lase ning selle aasta festival tuleb vähemalt sama värviline ja elamuslik," lisab Telve.

Festivalil astuvad üles enam kui 10 kunstnikku, samuti on esindatud eelmise aasta läänemeretemaatilise enam kui 10 meetri kõrguse töö teinud teinud Soome grupp Multicolored Dreams Soomest. Kunstnikke ootavad eest viis temaatilist tööd, esiteks Pärnu kesklinna silla alla tulev töö pealkirjaga "Pärnu lahe Ateena", teiseks kolme seina hõlmav töö "Voolab nagu Pärnu jõgi", tähelepanu väärib kindlasti ka festivali suurim sein TPMi nimelise grupi tehtud "Fontinalis Antipyretica". Festivali kõige värvilisemaks taiseks võib pidada naivistlikku tööd suvitajatest "Karu teavad kõik, aga karu ise ei tea kedagi". Multicolored Dreams jätab sellel aastal oma jälje äsjaavatud klubi Katlamaja hoovi.

Põhjalikumalt avab tänavakunsti kõrvalprogramm, mis on hea sissejuhatus joonistajate maailma. Laupäevasesse kõrvalprogrammi kuuluvad näiteks vestlusring, kus arutatakse tänavakunsti esteetika üle, ning artist talk, kus on võimalik kuulata kunstnikke rääkimas oma loomingust ja tööde sisust. Samuti toimuvad kolme päeva jooksul kuraatori ja kunstnike ringkäigud nii eelmise kui selle aasta festivali radadel. Samuti ootab Sõnum Seinal kõiki festivali avapeole, mis toimub 1. augustil puhvetis A.P.T.E.K. Rohkem infot programmi kohta on võimalik leida Sõnum Seinal festivali Facebook'ist ja kodulehelt.

"Sellel nädalavahetusel tasub kulgeda tänavakunsti ja värvide meeleolus. Ootame kõiki Pärnu jõe kesklinnapoolset kallast mööda jalutama, kõrvalprogrammides osalema ning üleüldse, kasvõi Facebook'i piltide vahendusel, festivalile kaasa elama," kutsub korraldajate tiimi nimel üles Keiu Telve.