Üks TMW tänavuse muusikaprogrammi kõrghetki saabub neljapäeval, 31. märtsil Kultuurikatla Black Box saalis briti cross-over helilooja ja radikaalse muusikauuendaja Gabriel Prokofievi "Concerto for Turntables and Orchestra" ettekandega kammerorkestri Klaaspärlimäng Sinfonietta ja maailmameistrist briti plaadikeerutaja DJ Mr Switchi esituses. Samal kontserdil kõlab Peeter Vähi teos "Reminiscences of Youth“ norrakaist viiuldaja Mari Samuelseni ja tšellisti Håkon Samuelseni tandemi ettekandes. Kontserti juhatab dirigent Kristjan Järvi.

Tuntud oma žanripiire lammutavate projektide poolest, on Kristjan Järvi nii Leipzigi Raadio Sümfooniaorkestri peadirigent kui New Yorgi klassika-hip-hop-džässkoosluse Absolute Ensemble’i asutaja ja kunstiline juht, kelle kureeritud ja dirigeeritud kontserte on nimetatud elumuutvateks kogemusteks. DJ Mr Switchi, kodanikunimega Anthony Culverwelli kõrgete tiitlite hind on virtuoossus, perfektne peotunnetus ja mistahes muusikastiilide liigeiseid logistavad mash-up setid. Briti DJ-bättlite veterani sportlike saavutuste krooniks on esikoht 2014. aasta DMC plaadikeerutajate maailmameistrivõistlustel. Erksa ja võimeka kammerorkestri Klaaspärlimäng Sinfonietta mängijaid seob sügav veendumus, et sajandite tagant pärit muusika on elav ja rõõmutoov tänaseski päevas ning Norra viiuldaja-tšellisti duo Mari & Håkon Samuelsen on muuhulgas tegev klassikalist kõrgekulmu-muusikat higistesse tantsusaalidesse paiskavas "Yellow Lounge“ projektis.

Reedel, 1. aprillil Niguliste kirikus toimuva kontsertkava raames astuvad üles Eesti üks tippkoore Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhtimisel, sopranlauto- ja mandoliinivirtuoos Alina Sakalouskaya ning organist Kadri Ploompuu, samuti Järvide perekonna noorema põlvkonna esindajaist sündinud kammerkoosseis Järvi Instrumentalists.

Kammerkoor Collegium Musicale esituses tuleb maailmaesiettekandele helilooja Mirjam Tally uudisteos “Sinu vari”/”Your shadow” mis on kirjutatud spetsiaalselt Collegium Musicalele.
Õrn ja suursugune duo, koosseisus rahvusvaheliste muusikakakonkursside laureaadist sopranlauto- ja mandoliinivirtuoos Alina Sakalouskaya ning Tallinna Piiskopliku Toomkiriku organist ja muusikaline juht Kadri Ploompuu, esitab Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni jt barokkheliloojate loomingut. Maailmakuulsast Järvide dünastia liikmeist koosneva kvinteti Järvi Instrumentalists jõulises esituses kõlavad muuhulgas nii Arvo Pärdi „Da Pacem Domine“, kui Sergei Rahmaninovi monumentaalteos "Eleegiline Trio nr.1“.

Laupäeval, 2. aprillil jätkub nüüdismuusika kava Rotermanni Soolalaos, kus uue aastatuhande võimalusi ja hoiakuid uljalt rakendav elektriline E-Orkester demonstreerib, et orkester ja klassikaline sümfoonia pole enam sünonüümid, sidudes DJ Widenski toel ühte kavasse nii Mozarti, Borodini, Jaan Räätsa, Kraftwerki kui Apollo Four Forty loomingut. Lisaks E-orkestrile kuuleb Soolalaos klassikalist heliloomet, ambientlikke kõlasid ja popvokaali ühendav Science of Silence ja kirglik, lüüriline ning jõuliste rütmimustritega rikastatud elektroakustiline rühmitus Avarus Ensemble.

Festivali Klaaspärlimäng esitletavate TMW kontsertide piletid on saadaval Piletilevis.