Mis stiilis lugusid uuelt plaadilt oodata on?

Loomulikult Külaliste stiilis ehk siis segame kõike, mis kätte satub ja hingelähedane on. Rokki, reggaet, räppi, jatsu ja palju muud ühesõnaga.

Mõned teist lasid kunagi stuudios Asian Dub Foundationi laadset headust purki? Seda on ka plaanis teha?

“Bassis ja sassis” on vist lugu, mida silmas pead, see saab hetkel veel oma lõpliku stuudiolihvi ja tuleb kunagi plaadiesitlustel kindlasti otse-eetrisse.

Teie muusika pole just punk, aga kui palju loomingulist vabadust lapsevanemaks saamine ära võttis? (Tom ja ka Mai on õnnelikud lapsevanemad, küll eraldi peredega — toim.)

Kõik on planeerimise küsimus. Lapsed kiirendavad pigem tegutsemist, sest neil pole aega su imelike hobide järgi oodata.

BBC Radio 1s oli paar päeva tagasi päevases vööndis üldine teema tõstatatud, kas muusikule on üldse sobilik päevane töö? Kuidas teil sellega on? Fänn tahaks ju artistilt ikka üdini pühendumist?!

Jee-jee riiklikud stipendiumid kirssidega kõigile! Eks hassle (sebimine toim.) peab niipalju sisse tooma, et katus ja leib olemas oleksid, Eestis on õnn oma loomingust 100 prossa ära elatuda osaks väga vähestel ja ma arvan, et laval annavad ikkagi kõik endast 110 protsenti, et publik saaks korraliku elamuse.

Kuidas teil üldse kuulajaskonnaga on? On teie muusika rohkem vanematele inimestele suunatud? Mõned sõnumid näiteks noortel liiga raske mõista?

Mnjaa, ausaltöeldes mina isiklikult väga sihtgruppi taga ei aja. Hea muusika kõnetab erinevas vanuses tegelasi nii või naa ja lapsed ei peagi paljudest asjadest väga vara aru saama — see teeb ruttu vanaks.

Parim kontsertelamus seni enne tänast keikkat?

DVPH plaadiesikas Sinilinnus, Gorõ Lana juubelikontsert samas kohas ja 5LOOPSi live Tartus, 615 plaadiesikas ka on samuti selle aastanumbri meeldejäävaimad kuulamised olnud

Mitme loo sõnad sul praegu korraga meeles on?

Hmm, ma arvan et ligi 50 loo vist.