100 dollarit prügi eest
"Siin ootab korruptantide parv hädasolevat naiivkodanikku plekist angaaris. Pärisime naaberjahi kipparilt, kuhu minna ja mida teha," kirjutas Marko Matvere logiraamatusse.
"Kõik saabuvad alused peavad tollikai külge kinnituma ning vaguralt passima, millal ametnikud suvatsevad inspekteerima tulla. ”Nordea” seisis juba mõnusalt poi peal.
Tema oli neile valetanud, et mootor on tuksis ja pole võimalik manööverdada. Kui esitatakse küsimus, kas prügi on, tuleb vastata – ei ole. Prügikoti maaletoimetamise eest küsitakse 100 dollarit."

Kavalus aitab
"Valisime siis ka sellise taktika. Kui ma tähtsale kriimsilmale teatasin, et meil vasaku mootori gaasitross kinnipaakunud on ning me selle tõttu kai äärde manööverdada ei suuda, haaras too kämblaga dramaatiliselt oma näost kinni ja jäi umbes minutiks mõtlikku tardumusse.
Võib ette kujutada, mis tema peas toimus. Neetud valged valekotid, saadaks nad õige kuradile, las ootavad karistuseks paar päeva. Samas, kui jutt avariist tõeks osutub, oleks ülekohtune neilt altkäemaksu kasseerida. Lõpuks valis ta viimase ning asus raske ohkega lõputuid vanaaegseid formulare täitma."

Lõksu püütud ameeriklane
"Kuskilt ilmus valgete raha haistnud, kirevas seelikus migratsiooniametnikuhärra ja temagi pidi pettuma. Eesti on riikide nimekirjas, kelle kodanikud riiki sisenedes 69 dollarit maksma ei pea.
Vahepeal hakkas üks ameerika kippar angaariukse peal suure häälega hädaldama, et ta on juba 2 päeva ametnikke oodanud, kaua see alandus veel kestab jne. Vastuseks oli jahe: ”Kohe, kohe, kui me valmis oleme!”"

Viimane katse raha saada
Siis proovis kriimsilm veel üht trikki.
”Tervisekaitse ametnik sõitis Nuku’alofale, tuleb esmaspäeval. Ilma tema templita pole asi vormistatud. Kas jätate minu kätte 100 dollarit või tulete esmaspäeval uuesti kontorisse?”
Valisime jällegi selle kohmakama variandi.
Mees tagus tusaselt templid passidesse ja läks tagasi praetud tarotükke nosima.