Kuigi meedia arvustas pikalt ja põhjalikult, kas valitud külalisi tasub kallistada ja teisi kätelda, siis mõjuvad need hetked täna väga vahvalt. Publik toob lugejateni kümme kallistust, mis said igal aastal tähelepanu.

"98 meeldejäävaimat hetke" on Eesti vabariigi 98. aastapäevale pühendatud lugude sari, milles Publik reastab tähtpäeva eel iga päev seniste vastuvõttude säravaimaid hetki.

*

1. Riigikogu liikme Toomas Tõniste abikaasa Ingrid sai Evelinilt alati sooja kallistuse. Neid seob omavahel sõprus ja nii võis igal aastal Tõnisteid punavaibal presidendipaarile lähenemas nähes ennustada, et neid külalisi tervitatakse pisut kauem kui teisi.

Toomas ja Ingrid Tõniste

2. President Toomas Hendrik Ilvesel on omad lemmikud, keda ta soojalt tervitab. Näiteks kuulubväljavalitute hulka Eesti Päevalehe kõige kaunim ajakirjanik Kärt Anvelt.

EV95 kätlemine

3. Imeravitseja Vormsi Enn sai Evelinilt alati sooja vastuvõtu. Aastal 2012 üllatas ülemeelikus tujus imeravitseja aga paljusid sellega, et toetas presidendi vastuvõtul seltskonnas sagides Evelini tagumikust...

Vormsi Enn

4. Poliitik Tõnis Luukase abikaasa Liina Luukas sai Evelinilt kelmika kallistuse Jõhvi kontserdimajas.

Liina Luukas

5. Kallistusega võis alati arvestada ka tervishoiuekspert Maris Jesse, kellega Evelin jagas ühiseid seisukohti tervisliku toitumise osas. Küllap on mõlemad ka ühel nõul, et kallistamine on igati tervislik tegevus.

Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse

6. Kallistamise initsiatiiv pole alati tulnud presidendipaari poolt. Üheks presidendivastuvõtu südamlikumaks hetkeks Pärnus oli kindlasti Kihnu Virve saabumine, kes ainsana ballile kutsutud külalistest haaras nii Toomas Hendriku kui ka Evelin Ilvese kätlemise asemel oma embusse.

Virve Köster ehk Kihnu Virve lapselapsega

7. Üks daam, kes võib alati arvestada presidendi kõrgendatud tähelepanuga, on näitleja Ülle Kaljuste. Majesteetlik näitlejanna ei väärigi vähemat!

Ülle Kaljuste

8. Presidendiproua Evelin Ilves läbis aastatega võimsa imagoloogilise slaalomiraja. Temast sai trendilooja ja arvamusliider. Üks, kes Evelini neil päevil aitas, oli toitumisnõustaja Angelika Erin. Kahe naise omavaheline lähedane side tuli välja punasel vaibal, kus Evelin Erinit embas.

Angelika Erin, Joel Hans Arro, Presidendi vastuvõtt Estonias

9. Tuntud vanamuusikaansambli Hortus Musicus looja Andres Mustonen haaras aga ohjad enda kätte ja kallistas-musitas esileedit ise. Arvestades Mustoneni võimsat habet, võis see olla üks üsna karvane kallistus! Veenduge ise!

Andres Mustonen, Malle Talvet-Mustonen, Presidendi vastuvõtt Estonias
10. Aastal 2015 tervitas Evelin Ilves viimast korda koos president Toomas Hendrik Ilvesega aastapäeva külalisi. Viimaste saabujate seas oli ka presidendi poeg Luukas ja presidendipaari ainus ühine laps, tütar Kadri-Keiu. See kaader on omamoodi ühe ajastu lõpp ja kahtlemata meie galeriist kõige sentimentaalsem.
Luukas Ilves ja Kadri Keiu Ilves