Publik alustab Eesti Vabariigi 98. aastapäeva eel lugude sarjaga, milles meenutame 98 meeldejäävaimat hetke senistelt vastuvõttudelt.

*

Helle Meri kleitide huvitavad lahendused said alati kriitikutelt kiita. Proua Ingrid Rüütel oli pigem maalähedane presidendiproua, kelle kostüümid ei vallutanud esikaasi ja küllap polnud see tema jaoks eesmärk omaette. Evelin Ilves tõi aga uued tuuled - iga aastaga muutusid tualetid järjest julgemaks. Viimasel kahel aastal otsustas Evelin ise ohjad haarata ja disainis endale kleidid ise. Publik toob välja kümme kõige silmapaistvamat kleiti, mida esileedid on kandnud.

1. Julge hundi rind on rasvane. Aastal 2014 disainis Evelin Bali saarel puhates endale kleidi "Lumeigatsus", mis pälvis vaid kiidusõnu. See tõi ideaalselt välja esileedi perfektse jume ja pits mõjus pidulikult.

2. Helle Meri eelistas originaalse kaelusega kleite. Erand pole ka see tumesinine kleit, mis kinkis proua Merile annuse kuninglikkust.

3. Evelin Ilvese vagarushetk. Üks tagasihoidlikumaid kleite, mida Evelini seljas mäletame, oli hallikas mustriga tualett, mida paljud kiitsid kui lihtsat valikut.

4. Evelin Ilves armastas raamidest välja astuda. Nii kandis ta Jõhvi kontserdimajas kleiti, mis tekitas paljudes vastakaid arvamusi. Kui ajas tagasi vaadata, nägi Evelin selles tualetis hiilgav välja. See tõi välja esileedi kumerused ja andis võimaluse hiilata spetsiaalselt Evelinile valmistatud ehetel.

5. Aastal 2008 kattis Evelini kleiti rahvusmustritega kaunistatud jakk. Pärast külaliste kätlemast, eemaldas Evelin jaki ja üllatas kleidis, mis jättis õlad paljaks. Traditsiooniliselt ei käida vabariigi aastapäeval paljaste õlgadega, kuid Evelinile anti see samm andeks. Seda enam, et meie esipaar oli toona veel nii armunud ja nad suudlesid otse tantsupõrandal.

6. Sulnid sinised Ingrid Rüütli seljas. Tumesinise värvi erinevad varjundid jäid läbi aegade Ingrid Rüütli lemmikuteks. Proua rüütel valis sageli kleiti kaunistama ühe ja efekte ehte.

7. Lihtne must kleit. Proua Rüütel püüdis kõigi pilgud endale, kui kandis lihtsat musta kleiti, mida kaunistasid litrid. Ülespandud soeng ja tagasihoidlikud kullast ehted andsid viimse lihvi.

8. Taaskord turvaline, ent elegantne sinine. Ingrid Rüütli üks kõige ilusamaid kleite läbi aegade on kindlasti tumesinine tualett, millele andis tugeva aktsendi säravate kivikestega pits.

9. Viimane valge. See oli viimane aasta, mil presidendipaar külalisi tervitas. Evelin kandis taas enda disainitud valget kleiti, mida kaunistasid erinevad lilled. Oli neid kes, küsisid: kas tal pole valgest värvist juba küllallt? Kuid Publik peab kleiti kindlasti märkimisvääriliseks.

10. Evelini julge dekoltee. Evelin Ilves on kandnud kord julgemaid, kord tagasihoidlikumaid kleite, kui ta on alati soovinud toonitada oma austust eesti rahvakultuuri ja käsitöö vastu. See tualett jäi silma julge dekoltee poolest. Kleiti kaunistas rahvusromantilise tikandiga boolero.