"98 meeldejäävaimat hetke" on Eesti vabariigi 98. aastapäevale pühendatud lugude sari, milles Publik reastab tähtpäeva eel iga päev seniste vastuvõttude säravaimaid hetki.

*

1. Kes suudaks unustada rohelises kleidis näitleja Ülle Kaljustet, kes sammus uhkes üksinduses presidendipaari tervitama? Ilmselt hakkas ka Toomas Hendrik Ilvese süda kiiremini põksuma, sest president ei pidanud paljuks Ülle Kaljustet kallistada. Nali naljaks, kuid president on proua Kaljustet alati soojalt tervitanud. Vaata ja imetle!

Ülle Kaljuste EV95

2. Enne, kui esileediks sai Evelin Ilves, oli Juhan Partsi advokaadist elukaaslane Daisy Tauk see, kes pärast iga presidendi vastuvõttu kõigi ajakirjade esikaaned vallutas. Printsess Dianat meenutav iludus pole mitte kordagi oma riietusega ämbrisse astunud.

3. Ohoo, kas otse "Downton Abbey" võtetelt? Näitleja Harriet Toompere säras kaks aastat tagasi Pärnus kõigist üle. Ja selleks ei pea alati kandma värve. Mait Malmsteni elukaaslane hiilgas mustas kleidis.

Mait Malmsten ja Harriet Toompere

4. Signe Kivi on osanud alati üllatada. Uljas punapea on aastast aastasse kandnud kleite, mida mitte keegi teine ei suudaks välja kanda. Kuidas ta seda ometi teeb? Seda saladust teab vaid proua Kivi ise.

5. Draamateatri raudvara Ita Ever tõestas 2011. aastal, et läikivad kleidid pole vaid noorte naiste pärusmaa. Proua Ever oli sellel aastapäeval kõigi moekriitikute lemmik. Kui täpsust taga ajada, siis keda need moekriitikud huvitavad? Ita Ever võitis rohelises läikivas kleidis iga teatrisõbra südame!

Vabariigi aastapäeva vastuvõtt Estonias 2011

6. Ärimees Enn Veskimägi abikaasa Heli on olnud alati tõeline tõmbenumber. Tema seljas näeb kleite, mis on äsja maailma moelavadel olnud.

Heli ja Enn Veskimägi vabariigi aastapäeva vastuvõtul

7. Poliitik Urve Palot vaadates võiks selle pika ja sihvaka daami ajada vabalt segi mõne Hollywoodi näitlejaga. Kas keegi julgeb vastu vaielda? Tõsi, sel aastal proua Palo presidendi vastuvõtul ei näe, sest ta on avalikult kritiseerinud seda, et vabariigi sünnipäevast olulisemaks peetakse kleidirallit.

Urve Palo EV 96 vastuvõtul

8. Teatrikunstnik Ene-Liis Semper kandis kahel aastal ühte ja sama mustade litritega kaetud kleiti. Ja mis juhtus? Mitte midagi. Ta nägi mõlemal korral välja elegantne ja cool. Publik aplodeerib!

Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo

9. Poliitik Keit Pentus-Rosimannus värve juba ei karda. Ta on punasel vaibal säranud nii lipuvärvilises kleidis kui ka tõelise kevadekuulutajana. Kollases kleidis Keit aga juba ei unune!

Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus EV94

10. Poliitik Siiri Oviir üllatab alati elegantse joonega, millel ei puudu kunagi julge lahendus. Vahelduseks aga kannab uhkusega ka rahvarõivaid. Läbi aastate on tema seljas nähtud nii lillasid, punaseid kui ka siniseid toone. Braavo!

Sirii Oviir EV vastuvõttudel