"98 meeldejäävaimat hetke" on Eesti vabariigi 98. aastapäevale pühendatud lugude sari, milles Publik reastab tähtpäeva eel iga päev seniste vastuvõttude säravaimaid hetki.

*

1. Liis Lass ja Lauri Laasi

Liis Lass on olnud kahtlemata kõige skandaalsem külaline. Olles tol ajal poseerinud pea kõigi seltskonna- ja meesteajakirjade kaanel, pidid paljudel imestusest prillid kukkuma, kui avaras dekoltees Liis Lass koos Lauri Laasiga suundus presidendipaari õnnitlema. Omaette jutuainet pakkus tõik, et Lass jäi presidendipaari juurde tavalisest kauemaks.
Meediakärast häiritud presidendikantselei aga kuulutas, et edaspidi tuleb kutsutud külalistel aegsasti üles anda ka oma kaaslase nimi.

2. Carmen Kass ja Urmas Reinsalu

"Kas see on tõesti Carmen Kass?" küsisid sajad inimesed oma kodudes, kui poliitik Urmas Reinsalu ilmutas end seksikas Michael Korsi disainerikleidis supermodell Carmen Kassi seltsis punasel vaibal. Tegemist polnud siiski kuuma ja säriseva suhtega, vaid PR-trikiga - peagi ilmnes, et Kass kandideerib Res Publica nimekirjas europarlamenti.

3. Ema ja poeg

Aastal 1999 oli president Toomas Hendrik Ilves oma abielu lahutamas. Paljud olid põnevil - kellega väisab lahutav Ilves presidendivastuvõttu? Variante oli kolm a) Kas oma laste ema ja ametliku abikaasa Merry Bullockiga? b) Uue kallima Eveliniga? c) Ta tuleb hoopis üksi. Toomas Hendrik Ilves mängis aga kõik üle ja võttis ühes oma ema Irene.

PRESIDENDI VASTUVÕTT 1999

4. Margret Järv ja Lauri Luik

Staarjuuksur Lauri Pedaja endine pruut Margret Järv ilmus presidendivastuvõtule reformierakondlasest riigikogulane Lauri Luigega. Margreti kleit ei saanud küll nii palju tähelepanu, kui Liis Lassi sügava dekolteega tualett, kuid nobenäpust reporterid leidsid üles noore naise arvamuse, kus ta kirus venelasi maa põhja.

5. Imre Sooäär ja kaunitarid

Poliitik Imre Sooäär on üllatanud oma kaaslastega tervelt kahel aastal. Esimest korda võttis ta ühes Maarja-Liis Ilusa, kellega seob neid ühine kirg muusika vastu. Teisel korral purjetas ta punavaibale koos poliitik Maret Maripuuga, kes on Sooääre hea sõber, kuid ei midagi romantilisemat.

6. Heivi Saaremets ja Gert Raudsep

Sisering võis ju teada, et tuntud DJ`de paar Raul ja Heivi Saaremets on oma pikale abielule punkti pannud, kuid avalikkus sai asjast aimu just presidendi vastuvõtul. Nimelt oli nõtke iluduse ära võrgutanud NO 99 teatri näitleja Gert Raudsep.

7. Evelyn Sepp ja Marko Kiigajaan

Evelyn Sepp on alati meestemagnet olnud. Ta on käinud presidendi vastuvõtul nii tippajakirjanik Jaanus Piirsaluga, ärimees Peeter Rebasega kui ka saates "Tantsud tähtedega" tantsinud Marko Kiigajaaniga. Just viimase puhul oli õhus küsimus: kas nende vahel on midagi enamat? Paraku see küsimus vastust ei saanud, kuid üks on selge - Kiigajaan oli sel õhtul poliitikule kindlasti täiuslik tantsupartner.

8. Meelis Kaldalu

Üle ega ümber ei saa vaadata mehest, kes tuli kohale ilma kutseta ja ei andnud ka Evelin Ilvesele kätt. Jutt käib T-särgis punasele vaibale ilmunud ühiskonnaaktivist Meelis Kaldalust, kes ütles hiljem, et tegu oli perfomance’iga.

Meelis Kaldalu