“(Vali meelepärane nimi) ei kõlba ju kuskile!!!”

Vaieldamatult levinuim kommentaator ehk täiesti rahuldamatu viriseja, kes teeb maatasa kõik osalised — miski pole piisavalt hea.

“Aga miks (vali meelepärane nimi) ei võitnud?”

Ühe või teise mitte võitnud artisti andunud fänn. Neid jagub õnneks igale osalisele ja tore ongi, sest tegu on pigem positiivse kommenteerijaga, kes ainult aeg-ajalt vastaseid materdab ja sellega eelpool mainitud kommenteerijaga kokku sulab.

“Zürii rikkus kõik ära!”

Süüdistaja ehk viril tüüp, kes selle asemel, et ise hääletada, süüdistab proffe valedes valikutes. Alati on hea, kui saab tekkinud olukorra ju kellegi kaela ajada ja žürii on väääga magus märklaud.

“Mind see palagan ei huvita!”

Kummalisel kombel moodustab suure osa kommenteerijatest see sihtgrupp, kes kirglikult õlgu kehitab. Justnimelt kirglikult. Ta teeb näo ja kireb igasse ilmakaarde, kuidas nii Eesti laul kui Eurovision on üks märatsev jama, aga tegelikult on asjaga enam kui kursis.

“No gay’dele meeldib/ei meeldi (vali meelepärane nimi) kindlasti!”

Kuna Eurovision on täiesti avalikult homoseksuaalsetele inimestele meelepärane üritus, siis on see kommenteerija lihtlabane homofoob. Punkt.

“Kui ta nüüd muudaks veel …”

Parandamatu teoreetik ja spekuleerija, kes on valikuga üldjuhul nõus, ent peab vajalikuks targutada andunult selle üle, mis asja veel paremaks muudaks.

“(Vali meelepärane nimi) on täpselt nagu…”

See, kes esimesena tõmbab käima erinevad plagiaadiskandaalikesed ehk võrdleja, kes on surmani veendunud, et mõni lugu meenutab mõnd varasemalt loodud teost, laulja ise on selle või teise koopia jne.

“No teate, Eesti laul pole mingi Eurovisioon!”

Eesti Laulu ja Eurovisioni kontseptsiooni pidev vastandaja — talle meeldib kas üks või teine üritus või ei meeldi kumbki, kuid asjaolu, et üks konkurss on teise eelvoor, ei mahu sellele pikkade juhtmetega tegelasele isegi pärast 5 aastat pähe.

“No kaua ta veel jaksab?”

See, kellel jääb igal aastal hambusse mõni artist, kes vähemalt kaks korda on võistlusest osa võtnud. Ta mõtlemisvõime ei küündi nii kaugele, et tegu on artistidele hea reklaami ja esinemiskogemusega.

“Kes need vaheklipid ometi tegi???”

Kuna Eesti Rahvusringhääling armastab eranditult üllatuslikku, originaalset, tõrvakarva, üliteravat ja sarkastilist huumorit, siis läheb vähemalt 50% rahvastikust iga kord hari tulipunaseks. Ning jutt ei käi enam ainult Eesti laulust.