Majanduskriis viis turult mitmed tipptegijad

Kauplus Hinnapomm alustas oma tegevust aastal 1996, tegemist oli riidepoega, mis pakkus mõistliku hinnatasemega moodsaid riideid. Oma algusaastatel oli Hinnapomm kaubandusturul üks edukamaid ettevõtteid. Ainuüksi 2006. aastal oli ketil 76 kauplust üle Eesti. Lennukast algusest olenemata pidi kauplustekett rinda pistma tugevate kiirmoebrändidega ja tehnoloogia arenemisega, mis omakorda avaldas suurt mõju tarbija harjumustele. Hinnapommi konkurentsi eeliseks Eesti turul oli mitmekülgne ja soodne tootevalik, paraku jäi e-kaubanduse pealetungil sellest väheseks.

2008. aasta majanduskriis ja sellega kaasnenud tööjõu ning üürhindade kasv viis mitmete kaupluste sulgemiseni. 2013. aasta kevadel pandi kinni Kadaka teel asunud viimane Hinnapommi kauplus. Arvo Kivikase poolt loodud spordiriiete bränd Ilves-Ekstra on kindlasti meeles tulihingelistel talispordifännidel. Tegu oli taasiseseisvunud Eesti ühe vanema ettevõttega, mis loodi juba 1987. aastal. Bränd keskendus kvaliteetsetele Eestis toodetud spordiriietele ja oli sponsoriks nii mõnelegi Eesti tippsportlasele. Kahjuks ei suutnud Ilves-Ekstra konkureerida Hiinast pärit odavama toodanguga ja 2008. aastal alanud majanduskriis sai ka sellele ettevõttele saatuslikuks. Aastal 2011 müüs Ilves-Extra oma kaubamärgi ISC laenu katteks Gerhard Eberle ettevõttele OÜ Pakpoord. Nüüdseks toodetakse sama kaubamärgi all tooteid ka samas hoones, kus varem tegutses Ilves-Extra.

Majanduskriisi hambust ei pääsenud ka 1997. aastal pereärina alustanud jalatsipoe kett Walking. Ettevõtte tegutses Eestis 18 aastat ja oma eluea jooksul jõudsid nad üleEesti avada 15 kauplust. Rocca al Mare keskuses algusaastatel tegutsenud, kuid tänaseks suletud kaupluste hulka kuuluvad ka Spantal Sport ja Extreme Sport.

Jaga
Kommentaarid