Sinihallitusjuustuga täidetud šampinjonid
Vaja läheb:
200 g šampinjone
150 g sinihallitusjuustu/valget brie juustu
150 g suitsusinki
Valmistamine: Pese seened puhtaks ning eemalda jalad. Samal ajal prae suitsusink ja täida seened sellega, seejärel lisa juust ja pane ahju umbes 8-9 minutiks.

Värske suitsukeelesalat
Vaja läheb:
400 g suitsutatud seakeelt
200 g värskeid rohelisi herneid
200 g konservporgandeid
200 g hapukurki
100 g rukkileiba
300 g küüslaugu kastet
200 g jääsalatit
konservube
lehtsalatit
dipikastet
Valmistamine: Tükelda komponendid ja aseta kihiti taldrikule. Salati peale kalla kaste ja serveeri röstitud leivaviiludega.

Küpsetatud lõhefilee riisiga rõõsakoore kastmes, wokitud ananassi ja miniporganditega
Vaja läheb:
700 g lõhefileed
30 ml ananassisiirupit
200 g ananassi
300 g miniporgandeid
250 ml rõõska koort
500 g riisi
soola
pipart
õli
Valmistamine: Prae lõhe mõlemalt poolt õrnalt pruuniks ja lisa miniporgandid. Seejärel vala pannile ananassisiirup (võib olla vabalt konservananassi siirup). Lase veidi haududa ja lisa rõõsk koor. Maitsesta roog sidrunipipra ja soolaga. Serveeri keedetud riisiga, roa võib muuta värvilisemaks ka tomati- ja kurgisalatiga.

Rummis praetud banaanid vaniljekreemi ja jäätisega
Vaja läheb:
500g banaane
50 ml rummi
200g vaniljejäätist
Marianne komme
vaniljekreemi pulbrit
piima
Valmistamine: Prae banaanid pannil pruuniks ning vala peale tume rumm ja lasta praadida seni kuni rumm on aurustunud. Vaniljekreemi võib valmistada pulbrist ning läbi segada piimaga. Serveeri magustoit kihiti alustades banaanidest, siis vaniljekreem ja jäätis. Magustoidu peale riivi Marianne komme.

Head isu!