Laupäeval, 28. mail kell 12-18 korraldatakse Vabaduse väljakul Maailmapäev.

Kogupereürituse Maailmapäev eesmärk on suurendada meie teadlikkust arengukoostööst ja globaalprobleemidest ning anda ülevaade Eesti riigi ja vabaühenduste tegevusest selles valdkonnas. Kohal on muusikud Türgist, Gruusiast, Suurbritanniast ja mujalt, saatkonnad ja kümned organisatsioonid. Vabaduse väljaku töötubades saab õppida Kariibi mere äärest pärit tantsustiili dancehall, riiete taaskasutamise lihtsaid nippe, trummimängu ja palju muud huvitavat.Pühapäeval, 29. mail kell 12-17 noortefestival „Vabadus“

Noortefestival „Vabadus“ on mõnuainetevaba festival, noortele annavad tegevust mitmesugused atraktsioonid - kiiking, „Rodeo“ härg, korvpall, jalgpall, güroskoop jms. Lisaks on võimalik osa saada mitmesugustest etteastetest - tants, footbäg, Beatbox, Breiktants, Hip-Hop tants, BMX soolo ning soololaulud.Esmaspäeval, 30. mail kella 14 kuni 20 Spordipäev

Spordipäeval toimuvad meelelahutuslikud, sportlikud ja tervislikud sündmused, mis haaravad kaasa kõiki vanusegruppe. Saab teha head oma tervisele ning osaleda abivajajatele annetusi koguvatel heategevuslikel üritustel. Põneval noortealal Gruuvi saab uudistada ja ise proovida rulaga, rulluiskudel ning trikiratastel sõitu. Õhtul toimuvad JJ-Street dancehappening ehk tantsusündmus kõigile soovijatele ja võitluskunstide, tantsu ning keha ja meelte treeningu näidisetteasted.

Reedel, 3. juunil kella 15 kuni 18 Paraolümpia päev

Paraolümpia päeval toimuvad korvpalli, võrkpalli, tennise, male, kabe, kelguhoki jms võistlused ratastoolis liikujatele. LED ekraanilt näeb muidki võimalusi invaspordi harrastamiseks.Laupäeval, 4. juunil kella 12 kuni 23 Minivelodroom.

Minivelodroom toimub Tallinna jalgrattanädala raames ja ootab osalema ning pealt vaatama kõiki rattahuvilisi. Vabaduse väljakule ehitataval minivelodroomil peetakse Eestis esmakordselt võistlus nimega Red Bull Mini Drome. Võistlusraja disainisid ning ehitasid oma ala spetsialistid, kes on vastutanud olümpiamängude velodroomide ehituste eest.