Vapiano menüü põhineb lihtsal ja ehtsal Itaalia köögil: pitsad-pastad-salatid, lisaks antipasti ehk eelroad ja dolcid ehk magustoidud. Pitsade ja pastade hinnad algavad 60st kroonist, magustoidud jäävad 50 krooni piirimaile. Korraliku salatiportsu saab kätte samuti 50 krooniga. Toit on alati värske ja maitsev, tehes silmad ette nii mõnelegi kallima hinnaklassi restoranile.

Vapiano pakub kliendile fast food-kiirusega valmistatud toitu slow food-restoranidele omases keskkonnas. Kiire iseteenindus, mille käigus külastaja näeb, kuidas eine ta enda silmade all valmib, ja sellele lisanduv mugav kaardimaksesüsteem, on saanud Vapiano firmamärgiks.

Siiski on Vapianos ka omad nõrgad kohad. Senikaua on kõik korras, kuni näljane klient soovib süüa vaid ühte tüüpi toitu. Soovides oma lõuna komplekteerida aga näiteks salatist ja pitsast, läheb asi keeruliseks ja aeganõudvaks, sest tellida saab neid toite erinevatest järjekordadest.

Nimelt on restoranis kord, kus pasta, salati ja pitsa tellimiseks peab seisma eraldi järjekorras. Kui on soov juua pärast sööki veel tassike kohvi ja võtta koogitükk või panna cotta, tuleb üks seismine veelgi lisaks liita.

Vaatamata sellele, et mõnikord kipub seal aega plaanitust kauem kuluma, on saadud toiduelamus aga kindlasti ootamist väärt.