Kell 17 avaneb Pärnu Vallikraavi sild ning Vallikraavi sisenevad vanad jahid ja laevad. Uue Vallikääru jalakäijate silla juures tutvustatakse kogu veefestivali ning kell 18 peetakse maha ka Publik.ee jaburate veesõidukite võistlus.

Näha saab oma fantaasia järgi ehitatud veesõidukeid, mis läbivad Vallikraavi veele joonistatud võistlusraja.
Võistlusest kujunes omal ajal Watergate'i üks lemmiküritusi nii osalejate kui vaatajate hulgas. Laevaehitajate fantaasia on siiani olnud piiritu, väljendudes kosmoselaevadest Euroopa Liidu mudelini.

Võistluse peaauhinnaks on eluaegne veefestivali VIP-pass, aga au, kuulsust ja materiaalseid väärtusi jagub ka teistele.
Selle aasta Jaburate veesõidukite võiduajamise üks tõmbenumber saab olema laulja Stig Rästa jabur sõiduk, mille valmistamisele aitab kaasa loominguline ja tegev meeskond koosseisus puusepp Viljar Viik, disainer ja purjetaja Marit Murd ning restauraator Ena Kõrv.

Festivali avapäeva lõpetab suur reggae-öö klubis Sunset nimega „Watergate Bashment“. Ürituse esinejateks on James Werts World Music Band, MC Tommyboy, VJ Möls, MC J.O.C. ning Bashmenti DJ-d.

Samal ajal jätkuvad ettevalmistused ka veefestivali peaesineja, Inglismaa popstaari Seali kontserdiks Pärnu Vallikäärus. Peaesineja astub üles laupäeval oma tuuri „The Commitment Tour“ raames.

Veefestival „Watergate“ hõlmab kümneid üritusi suvepealinna erinevates paikades kuni 26. juunini.

Osta Watergate'i pass SIIT!