Kuulus vene rokikriitik, ajakirjanik ja teisitimõtleja Artjom Troitski leiab, et Eesti-Vene kultuurisituatsioon on alati sisaldanud paradokse: „Nõukogude ajal olid Eesti pop ja rokk üsna hästi tuntud Venemaal ja paljud vene artistid olid olulised Eestis. Siiski oli ka palju kultuurilist eraldatust – noorem Vene vähemus Eestis ei hoolinud eriti kohalikest eesti(keelsetest) rokkbändidest ning venekeelne pop- ja rokkmuusika Eestis peaaegu puudus. Kakskümmend aastat pärast Nõukogude Liidu lagunemist on Eestis päris oma vene muusikakogukond ja seejuures veel üsna huvitav kogukond, kuid selles domineeriv keel ei ole ei eesti ega vene keel, vaid hoopis inglise keel,“ rääkis ta.

"Eelmisel aastal tõime Moskvasse mängima kosmoroki bändi Väljasõit rohelisse ning kuigi tegu pole mingil juhul mainstream bändiga, võtsid nii eksperdid kui ka publik nad väga entusiastlikult vastu," rääkis Troitski, kes peab ka Vene professionaalide Tallinn Music Weekil osalemist võimalike kontaktide tekkel väga oluliseks, nägemata mingeid poliitilisi tõkkeid siinsete artistide Venemaale esinema mineku ees. 

Elupõlise Eesti-entusiastina arvab Troitski, et endise nõukogude territooriumi põnevaim muusikaskene eksisteerib tõenäoliselt just meil. „Vähemalt tosin Eesti esinejat (pluss Maria Minerva) võiksid saada sooja vastuvõtu osaliseks Venemaa klubides. Eelmisel aastal tõime Moskvasse mängima kosmoroki grupi Väljasõit rohelisse ning kuigi tegu pole mingil juhul mainstream bändiga, võtsid nii eksperdid kui publik nad väga entusiastlikult vastu. Ma ei usu, et Vene muusikaarmastajate jaoks oleks mingeid poliitilisi barjääre, nii et uksed on avatud. Selles mõttes on ka Venemaa muusikaelu vedajate Tallinnasse osalema meelitamine tõepoolest võtmetähtsusega,“ lisas Troitski.

Artjom Troitski keda Venemaal ka Briti BBC One legendaarse raadiosaatejuhi John Peeliga on võrreldud, on üks Vene popkultuuri ja muusikatööstuse mõjukamaid inimesi, kes käis omal ajal järjepidevalt Tartu rokifestivalidel ning on oma Nõukogude Liidu rokkmuusikast rääkivas raamatus "Back in the USSR" pühendanud prominentse peatüki ka Eesti rokiloole.