„Võib-olla mu Vene fännid viskavad mu pihta nüüd tomateid, aga nii see minu jaoks on. Kui ma reisin Jaltasse, siis minu jaoks on see Ukraina,“ ütles laulja teleusutluses.

„Mina seda üldist eufooriat ei jaga,“ kommenteeris ta Venemaal mõne aja eest kulutulena levinud loosungit „Krimm on meie!“

Ta lisas, et on keeldunud Krimmis esinemast.

Сергей @sergeylazarev о Крыме: #КрымНаш, вот это всё - я в этом участвовать не буду, не поддерживаю. #респектhttps://t.co/MKBaBDQ9f1
— Alexey Shelestenko (@akahamlet) May 12, 2016

Lazarev on Venemaa üks populaarsemaid lauljaid. Kümneaastase soolokarjääri vältel on Sergei avaldanud viis albumit ja neid kõiki on saatnud märkimisväärne müügiedu. Ta on üks vähestest Venemaa kuulsustest, kes on avalikult avaldanud vastumeelsust Krimmi annekteerimisele Venemaa poolt 2014. aasta kevadel.

Laulja vanaema on ukrainlane.

Ühtlasi on Lazarev kritiseerinud Venemaal vastu võetud geivastaseid seaduseid ja avalikult LGBT kogukonnale toetust avaldanud.

Kihlveokontorite ennustuste kohaselt on Lazarev oma lauluga "You're the only one" ka tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse võitja. Teist kohta ennustatakse Austraaliale ja kolmandat Ukrainale.