Septembri alguses said saatetegijad ootamatult teada, et Alisa üritas endalt elu võtta. Alisa ema leidis oma peaaegu verest tühjaks jooksud tütre läbi lõigatud veenidega vannist, kuid tänu kiirele reageerimisele suudeti ta elu siiski päästa. Kuna noor sensitiiv pidi pärast juhtunut ligi kaks nädalat arstide hoole all viibima, jäid “Eesti selgeltnägijate tuleproovi” võtted pooleli. Saade oleks pidanud purki saama juba kaks kuud tagasi, kuid võtetesse tehti pikk paus, sest saatemeeskonnal oli lootus, et tuleproovi suur favoriit tuleb sellest siiski välja.

“Paljud asjad kogunesid. Selline lumepall tuli ja veeres suureks hunnikuks ja minu peale langes laviin. Seal oli kõike — nii avalik elu kui ka eraelu, mingid enda ambitsioonid,” selgitab Alisa täna õhtul eetrisse minevas intervjuus, miks ta endalt elu üritas võtta. “Lõikasin veenid läbi ja võtsin tabletid peale.”

Enamus inimesi kardab meeletult surma ja tahab elada igavesti. Alisa kardab enda sõnul samuti surma, ent tunneb just sel põhjusel hirmu ka elu ees: “Mul on palju pretensioone sellele demiurgile, mis lõi mind siia küsimata, kas ma tahan üldse sündida ja kas ma tahan surra. Ma ei saa üldse aru, mis ma pean tegema siin elus. Mulle absoluutselt ei meeldi siin olla, kuid samas ma kardan surma. Kuna see nagunii tuleb, siis ma tahan sellest hirmust vahest kiiremini lahti saada ja selle lõpuni viia.”

Alisa nendib, et enesetapukatse oli mõneti seotud ka “Eesti selgeltnägijate tuleproovis” osalemisega, kuid mitte täielikult. “Kui ma algselt tulin castingule, siis ma üldse ei arvanud, et ma satun 20 või isegi 12 parima sekka,” ütleb ta. “Kõik läks kuidagi teisti, kui ma arvasin. See ei ole seotud ainult selle saatega, aga üldse minu eluga. Kui ma teen midagi n-ö erakordset või midagi suuremat kui lihtsalt kodus istumine ja joomine, siis sellega kaasneb kohe mingi vastutus. Keegi hakkab sinult kohe midagi ootama ja sa muutud nende ootuste vangiks. Nagu poleks ainult mina ja minu elu ning minu otsused vaid ka need teised inimesed mõjutavad seda — nagu ma oleksin neile midagi võlgu.”

Tuleproovi finaalini on jäänud vaid mõned saated ja võistluse katkestamise peale Alisa ei mõtle: “Loomulikult tahan ma jätkata! See on väga põnev. See on just minu teema. Mulle väga meeldib kõik.” Samas tõdeb ta, et ei saa kellelegi lubada, et ei proovi uuesti siit ilmast lahkuda. “Mu elu on lõpmatu tupik. Ma olen sellega leppinud juba. Hetkel aitan küll inimesi, aga ma ei saa midagi lubada. Ma olen iseenda jaoks nii imelik. Ma olen nagu koer ilma sabata. Ma tahaks elada ja armastada, aga mul ei ole seda saba," lausub Alisa.

Mis täpsemalt Alisaga juhtus, selgub täna õhtul kell 20.00 TV3 eetrisse minevas “Eesti selgeltnägijate tuleproovis”.

Jaga
Kommentaarid