Kasulik teada:

Kui ei ole tegemist õlimarinaadis lihaga, pintseldage liha mõlemad pooled enne grillimist toidu- või grilliõliga, et vältida kuivamist ja grillresti külge kinni kõrbemist.

Enne grillimist on kasulik marinaadis liha majapidamispaberiga natuke tupsutada või lasta lihal nõrguda, et üleliigne marinaad sütele ei tilguks. Väga märg liha ei pruunistu hästi, vaid hakkab aurustuvas niiskuses hauduma. 

Väljaulatuvad kondid võib katta fooliumiga (nt karree puhul). Pealmine tugevam kelme, kamar ja rasvaääris lõigake mõnest kohast katki, et liha ei tõmbuks kaardu (nt kamaraga välisfilee puhul). Samas ei tohi lihasse teha ülearu sisselõikeid, muidu jookseb lihamahl välja ja roog jääb kuivem/tuimem.

Parima tulemuse saavutamiseks grillige lihalõiku kuumemal temperatuuril mõlemalt poolt ~ 1 minut. Liha mahlasuse tagamiseks on vajalik selle lühiajaline n-ö ehmatamine, et lihamahlad kinni jääksid. Pärast liha mõlemalt poolt ehmatamist piisab, kui keerata lihalõigul külge ainult üks kord. Liigsel liigutamisel muutub liha tuimaks ja kuivaks ning ei saa ilusat grillrestimustrit.

Kui liha on küps, laske sel pärast grillimist ~ 5–10 minutit kinnikaetud kausis tõmmata, et lihamahlade liikumine peatuks. Samas ärge laske sel liigselt jahtuda, vaid sööge kuumalt.