Saates võeti Conchita lausa kambakesi pihtide vahele ning lahmimist jagus küllaga, nagu saate formaat ette näeb. "Habemega naine! See on Euroopas üldine trend!” kõlab saatelõigu alguses. Et teema on tuline, siis poliitik Žirinovski, tajudes enda tähthetke, tõusis kätega vehkides püsti ja katkestas eelkõneleja, et ise sõna saada: “Jää vait! Mine oma kohale, kao ära!”

“Vimane asi: sada aastat tagasi Vene kindral Brusilov hävitas Austria sõjaväe. Ja 50 aastat tagasi okupeeris Nõukogude Liidu armee ja olime seal 50ndateni. Ilma asjata andsime nad ära! Oleks pidanud sinna jääma. Võibolla elaksid seal siis praegu teistsugused inimesed,” räuskas šovinistlike väljaütlemiste poolest tuntud poliitik.

Ka teised inimesed saates omasid tuliseid seisukohti. “Te siin naerate, aga see pole naljakas. See võit on diagnoos!”, “Kui te arvate, et see on võit, siis - ma ütlen teile - see on Euroopa Liidus kõige kohutavam nähtus. Lõpuks nägime Euroopa Liidu tõelist nägu!”, “Kui see mees laulis, siis paljud ütlesid, et need on Euroopa Liidu matused, ta laulab Euroopa Liidule reekviemi, traditsioonilistele väärtustele.”

Video lõpp näitab, et kritikat jagus ka Austria lava-show’le, kus venelaste standardite järgi pisut liiga vähe liikumist oli.

Täna kirjutas Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin oma Twitterisse, et "habemega naise" võit Eurovisionil kujutab endast sümboolselt Euroopa rahva tulevikuperspektiivi praeguse integratsioonipoliitika juures.


Täna toimunud pressikonverentsil küsiti Conchita Wursti käest, kes pälvis ka tänavuse Eurovisioni pressipreemia, mida ta tahaks öelda Putinile, viies teema Venemaa nn homopropaganda vastasele seadusele ja riigi üldisele homofoobsele suhtumisele.

"Ma ei tea, kas ta vaatab meid praegu," sõnas Conchita, saades pressilt toetavalt muheleva reaktsiooni. "Aga nagu ma juba ütlesin - me oleme peatumatud!"

Vaata lõiku pressikonverentsist: