Kultuuridessant on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite loodud kunstiteoste üle-eestiline festival, mille eesmärk on tudengite loovtöid näidata võimalikult paljudes linnades ning erinevatel lavadel.

Kahe nädala jooksul külastatakse Tallinnat, Tartut, Pärnut, Narvat, Rakveret ja Viljandit.

Kultuuridessandi peakorraldaja Helena Tamme jaoks on projekti näol tegemist kultuurikorralduse eriala lõputööga. "Ma valisin selle oma lõputööks, sest see on hästi tänuväärne projekt. Saame meeskonnaga laiemalt presenteerida kõike seda, mis siin koolis luuakse, aga mis tihti jääbki Viljandi Kultuuriakadeemia seinte vahele," ütles Tamm.

Kultuuridessanti võib tema sõnul võrrelda ühe suure ringreisiga. "See on tudengite enda poolt tehtav kultuurifestival: me pakime kõik oma ülikoolis loodava ühte bussi ja sõidame sellega tänavu kuute erinevasse Eesti linna," lisas Tamm.

Tamme sõnul on Kultuuridessant nii festival kui ka kontsertide-etenduste sari. Kõigis kuues linnas tuuakse publiku ette üheksa mono- ja kaks täispikka teatrilavastust, neli tantsuetendust ja üks pärimus-ja jazzmuusika kontsert. Publikul on võimalus osaleda ka muusika töötubades, külastada tudengite käsitöö- ja fotonäitust ning vaadata videoinstallatsioone.

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul on Kultuuridessant huvitav formaat, mis võimaldab kõnetada publikut paindlikul moel. "Seda veavad meie kooli noored ise, rakendades kogu Kultuuriakadeemia erialade liigirikkust," rääkis Barkalaja.

Programmiga saab tutvuda Kultuuridessandi Facebooki lehel.

Vaata Kultuuridessanti tutvustavat videot: