Kas meie riik ei suuda tõesti oma poliitikutele niigi palju maksta, et nad saaksid enne saadet Seppäläst läbi käia ja saateks midagi värsket selga leida?

Vaatasin järele, väga ilus küljetaskutega pruun villane kleit maksab seal vaid 449 krooni, ühe sellise võiks laulutähele ikka võimaldada, et ta ei peaks esinema juba korra kantud nartsudega, millelt on petteks mingi jupp küljest ära lõigatud.

Samas peab tunnistama, et selline lähenemine on inspireeriv. Kui palju uusi kauneid rõivatükke saaks nõela, niidi ja kääride olemasolul kohandada juba korra seljas olnutest, millega ei ole sünnis ennast enam avalikkuse ees näidata! Kui näiteks lõigata vanade sukkpükste hargivahele auk ja sealt pea läbi pista, saaks moeka varrukatega topi! Ning kahest vanast kübarast, sallist ja seelikust annab kokku traageldada seksikalt selga paljastava õhtukleidi. Vaja üksnes tunnikest vaba aega ja pisut leidlikkust.

Need olid õmblushuvilise keskealise noormehe saate-eelsed mõtted, lisaksin veidi ebakonstruktiivsemat loba saate enda kohta ka.

Pean kohe ütlema, et lootsin filmimuusika teemal pisut teistsugust valikut, saates kõlanud lugudest ei nimetaks ma pooli üldse filmimuusikaks, tegemist ju lihtsalt mõne filmi heliriba hulka kuulunud täitsa tavaliste hittidega.
Filmilaul on ikka see, mis
1) filmi jaoks kirjutatud või
2) mida vähemalt mujalt eriti ei teata kui filmist. Viimase all pean siis silmas selliseid nagu seriaali “Friends” tunnusmeloodiat, mis oli tegelikult lihtsalt mingi bändi mingi lugu, aga teame seda “Friendsist”.

Ah sa raksakas, heitsin praegu kiirpilgu Wikipediasse ja sain teada, et “I’ll Be There For You” ongi hoopis täitsa spetsiaalselt selle seriaali jaoks kirjutatud ja enne kui The Rembrandtsi variant kasutusse läks, käisid läbirääkimised selle sissemängimiseks They Might Be Giantsi ja R.E.M.iga. Vaat’ siis, mida kõike vanast peast teada ei saa. Ja igaks juhuks kontrollides avastasin, et saates kõlanud Phil Collinsi Tarzani multika looga on üsna sarnane lugu. Olen vist ainus, kes seda seni ei teadnud?

Aga no ikkagi, mis filmimuusika on “Õige valik” või “Ring of Fire”? See ei loe, et neid filmides on esitatud. Millised linateosed tulevad teile silme ette või mis muusika esimesena kõrvu, kui öeldakse sõna “filmimuusika”? Võibolla olen ma liiga eilsest generatsioonist, aga julgen arvata, et ilmselt vene või äärmisel juhul prantsuse surematud ekraanilaulud.

Huh, kus olnuks lahe kuulata näiteks Tõniste esituses “a nam vsjoravnoo” või “nje duumai o sekundah svõssokaa”… Või vähemalt “pumpurumpurumpurumpu rump pump pump” (venelaste Vinni Puhhist).