Nagu arvata võis, ongi see just saade, mis pole tehtud minusuguste jaoks.

Justkui iganädalane eurovisioon päheõpitud teksti esitavate saatejuhtide ja ülemaalise hindamisega või siis vanaaastaõhtu show tüüpi nagu “Braavo”, aga mitte nii kirju.

Eks majanduslanguse perioodil peabki elu olema pidev pidu, pompoossed rahvalikud kultuurisündmused peavad toimuma igal nädalal, et paariks tunniks teleka ees ununeksid töötus, laenud ja revolutsiooniline meeleolu.

Ilus ja hiilgav show. Ei ole kiiksu, ei ole kääksu, on vaid karrasära ja täiesti korralikult laulda oskavad inimesed, kes väidetavalt varem laulmisega tegelenud pole.
Täpsemalt, kes saatejuhi Karin Raski sõnul on seni laulnud ainult käterätikutele ja hambaharjadele. Ja näen Valdo Randperet, kes 80ndate alguses koos Leila Milleriga telekast ja raadiost päris tihti meile lõõritas, meile -- käterätikutele ja hambaharjadele!

Kõik on hea, nagu on laulnud Trubetsky.
Kohtunikudki on silmanähtavalt ebavaenulikud, nad armastavad ja austavad kõiki esinejaid jäägitult.
Ei ole Mihkel Raua sugust norijat. Makarovgi on oma teravat keelt ümmargusemaks viilinud. Nõgisto pillub vaimuvälgatusi, saate alguses mõjuvad need võõralt -- pole ju kuulnud Nõkat kuigi tihti teleekraanil loba ajamas -- lõpupoole hakkab juba ära harjuma.

Ingridil on pikad juuksed. Pidid olema pikendused vist?
Laulda oskab küll, ta on ju ennegi Kroonika läbudel laulnud. Sobib Pearuga kokku kah, Pearu võiks Ingridi ära võtta, kui tahab.

Valdo hakkab laulma nii, et ühestki sõnast ei saa aru. Mõni võibolla saab, aga mina tean rootsi keelest ainult nii palju, et “kook” on neil “kaka”. Pärast lähevad eesti keele peale üle, ilmselt Inese algatusel, aga rootsi keeles oli huvitavam, ausalt. Tahan veel! Valdo peaks mõne rootsikeelse koogiküpsetamise laulu ära tegema.

Tulevad järgmised paarid, no mis ma kõigist ikka kommenteerin. Evelin ja Ithaka on ainus samasooline duett ja laulgi käib sellest, kuidas nad samasoolist suudlesid. Miks mitte. Aga miks ei ole rohkem ühest soost paare? Priimägi Maltisega või Ines Karu Inesega. Huvitav vaatepilt oleks ka tertsett: Ines Karu, Ines Aru ja Ines. Ines Aru on ju hea laulja, silme ette kerkib “Nukitsamehe” unustamatu stseen, kus ta südamlikku pala esitades koos hanedega künkaharja tagant nähtavale ilmub.

Estri-tädi ja Toomase-onu ei ole väga kõvad lauluinimesed, aga seda sümpaatsem on neid kuulata. Ideaalis võiks esimene saade palju-palju jubedam olla. Proffidega duette moodustada võiksid ikka naturaalselt andetud tüübid, kraaksujad, kellele elevant on nii kõrva kui ka suu peale astunud, umbes sellised nagu mina.

Või nagu madam Edith, kelle kisendamist Leclerci klaveri saatel reklaamipausi ajal ETV pealt nautida saan. See on midagi minu hingele! “Laulud tähtedega” esimesed saated võiksid just nii kõlada, saadete kestel toimuks areng ja tasapisi kujuneks mõnest varesest varblane ja ühest ööbik, kes tänutäheks saaks hunniku raha heategevuseks anda.

Tsahknast teadsin varem vaid niipalju, et ta on seksinud Seišellidel Virzinja Kotkaga, ja seegi ei olnud vist Margus, vaid Anders Tsahkna.
Aga kui hästi laulab, nagu päris laulja! Ja vilistab nagu sündinud vilistaja! Ise on pärast esinemist jube rõõmsa näoga ka!
“Palun vaheta ametit!” ütleb talle kohtunikupiiga Tali. Kas ta ei ole rahul Tsahkna tegevusega poliitikamaastikul?

Linnar laulab sisuliselt sosistades, sensuaalselt sosistades muidugi, ja et see välja kostaks, on tema mikrofon palju kõvemaks keeratud kui Marju oma, millest on üsna hästi aru saada.
Aga pole häda, nad on lahe paar, kaks hullu, nagu Marju ise iseloomustab.
Nendega võib edaspidi hakata mingit pulli saama, loodetavasti pannakse nad mõnikord ettepoole esinema, sest saade on väga pikk, lõpuosa möödub tahes-tahtmata unega võitlemise tähe all.

Huvitav, kas jääbki sama pikaks? Viimases osas, kui kõik teised välja lennanud, ei suudaks ju paari paari paari tundi ühtejutti taluda. Huh, kus mulle meeldivad laused, kus saab kolme ühesugust sõna järjest kasutada! Kes aru ei saanud, lugegu “kahte paari kahte tundi ühtejutti”.

Ah, mis ma loban, lisan veel vaid, et kuivõrd samal ajal teistelt kanalitelt tulevaid naljakaid saateid enam paar kuud vaadata ei saa, tehke järgmistes “Tähtedega laulude” osades rohkem nalja, palun!