Publik loosib välja 2x2 piletit homme, 22. aprilli õhtul toimuvale noore helilooja-saksofonisti Marius Neseti kontserdile, keda võrreldakse juba praegu legendidega. Osalemiseks kirjuta meile, miks sa jazzi armastad ja lisa juurde oma kontaktid. Võitjatega võtame ühendust homme keskpäevaks.


Kriitikud nimetavad Nesetit saksofonilegendi Jan Garbareki järel talendikaimaks norra saksofonistiks. 29-aastane saksofonitäht võlub nii oma muusikalise küpsuse, energia kui ka gasellilikult nõtke mängustiiliga. Teda kutsuvad esinema mainekad festivalid üle maailma ja igasse oma esinemisse suhtub ta täie pühendumusega.

2011. aasta aprillis ilmus Neseti tähelepanuväärne album „Golden Xplosion“, mis pälvis kõikjal rohkelt kiidusõnu. Samal aastal võitis Neset prestiižsse JazZtipendiat auhinna, mis antakse erakordsete võimetega muusikule. Läbi 2011. aasta tuuritas Neset kõikjal Euroopas andes kontserte muuhulgas Molde, Kopenhaageni, Corki ja Manchesteri jazzifestivalidel. Molde Jazzil pälvis ta aastapreemia, mille eest kirjutas Trondheimi Jazz Orchestra’le süidi „Birds“. Neseti linnu-süidi heliplaat saavutas sama võimsa edu kui „Golden Xplosion“. Sellele järgnes leping maineka plaadifirmaga ACT, mille alt ilmuvad saksofonisti järgmised heliplaadid.

Ka Neseti ansamblikaaslased kuuluvad oma generatsiooni Euroopa tippude hulka.